lauantai 31. joulukuuta 2016

Tukkavuosi 2016 2/2


Jatkakaamme vuoden tiivistämistä postauksiin. Kuten ensimmäisestä osasta huomasi, alkuvuosi oli melkoisen rajua värimuutosta punaisesta siniseen, violettiin ja jonkin näköiseen pastelliin. Kesästä eteenpäin muutokset olivat alkuvuoteen verrattuna vain pientä hienosäätöä eli tämä toinen osa postauksesta on paljon rauhallisempaa luettavaa.

Mitä pastellisemmaksi tukkani sain, sen enemmän siitä aloin innostumaan. Jopa niin paljon, että päädyin vaalentamaan tummemman tyven kokonaan pois ja aloin my littleponyksi koko tukan mitalla. Tässä vaiheessa tukkani oli jo turhankin väsähtänyt kokoajan tapahtuvasta muutoksesta ja sen kyllä huomasi hupenevista latvoista.


Kuukauden päivät viihdyin tasaisessa pastelliilassa kunnes hain vaihtelua hieman tummemmilla liiloilla raidoilla. Jotenkin vain en osannut asettua mihinkään väriin sen kaiken muutoksen jälkeen. Tässä kohtaa tein myös suuria päätöksiä leikkaamisen suhteen. Raidoitettuani hiukset myös tukka päätyi hetken mielijohteesta lyhentymään kaverin käden kautta.


Pari kuukautta jaksoin raidoittaa tukkaani kolmella eri pastelli liilalla. Pidemmän päälle se kävi hirveän vaivalloiseksi, koska väri haalistui jo parissa pesussa ja väriä joutui laittamaan noin kerran viikossa. Voin kertoa, että koko pään raidoittaminen kerran viikossa on pidemmän päälle turhankin puuduttavaa. Kaikeksi hämmennykseksi raidoitettu liila tukkani kulahti aina vaaleanpunaiseksi.


Turhautuneena ainaisesta raidoitus urakasta ja aina vaaleanpunaiseksi kulahtavasta tukasta, päätin laittaa tukan tarkoituksella vaaleanpunaiseksi ja katsoa mihin suuntaan se kulahtaa. Siirtyminen vaaleanpunaisuuteen ei mennyt heti kerrasta putkeen vaan ensimmäinen lopputulos oli pinkki, lantrasin väriä ihan liian vähän. Syväpuhdistavalla shampoolla sain kuitenkin korjattua pikku virheen ja pääsin vaaleanpunaisuuteen. Hämmentävien kahden kokeilun kautta löysin uutuus väristä itselleni luotto tyvivärin ja muuten saankin värin ylläpidettyä pesujen yhteydessä hoitoaineeseen sekoitetulla värillä.


Viimeisimpänä tukka muutoksena on ollut tarkoituksella leikattu polkkatukka. Tosin kokeilun alla on tällä hetkellä biotiinin vaikutus tukan kasvuun eli kasvatus operaatio on jo käynnissä. En kyllä vieläkään ole täysin päättänyt haluanko pitää polkkatukkaa vai havitellakko taas pitkää pehkoa, mielipide vaihtuu lähes päivittäin. Uutena tuttavuutena tänä vuonna on tullut myös pidennykset, mutta arkikäyttöön asti ne eivät ole ainakaan vielä yltäneet, jotenkin en vain ole vielä tarpeeksi tottunut niiden olemassa oloon. Tosin saadakseni ne istumaan nykyiseen tukkaani ne tarvitsisivat vähän lisä paksuutta. Polkkatukan leikkuun jäljiltä koko pehkoni on tuntunut huomattavasti paksummalta kuin ennen leikkuuta, mikä on vain positiivista!


Huh, hirveä romaanihan tästä syntyi kun rupesi vuotta nivomaan postauksien muotoon. Ollut kyllä muutoksien täyteinen vuosi, niin värissä kuin pituudessakin. Nyt kuitenkin tuntuu väri omalta, olen sentään jo nelisen kuukautta viihtynyt samassa värissä ilman kyllästymisen tuntemuksia. Nähtäväksi jää mitä uusi vuosi tuo tullessaan, mutta näin ennakkoon mietittynä mitään näin suuria muutoksia ei pitäisi olla tulossa.

Tähän on hyvä päättää tämä värikirjon täyteinen vuosi ja toivotankin teille kaikille oikein hyvää uutta vuotta!

-taskuraketti Satu kiittää ja kuittaa tältä vuodelta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti