perjantai 23. joulukuuta 2016

Huomenna on joulu!


Kauhean nopeasti taas mennyt aika, tuntuu kuin syksy olisi juuri vasta alkanut ja nyt on jo joulu. Ensimmäisen joululahja hankinnan tein jo reipas kuukausi takaperin ja vielä silloin tuntui, että jouluun on rutkasti aikaa, kuitenkin aika liitänyt kuin siivillä.


Oikeastaan mitä lähemmäs joulua ollaan tultu, sitä kiireisemmäksi aika on käynyt. Viimeisin kuukausi onkin ollut jo pelkästään töissä hirveää kiirettä ja siihen vielä omat kiireet päälle niin huhhuh! Toisaalta nautin töissä kiireestä, mutta on se kyllä mukavaa kun pahin kiire on ohi.


Jouluruuat väsäsin pakastimeen jo viime viikon sunnuntaina, koska se oikeastaan oli "viimeinen päivä", jolloin tiesin kerkeäväni. Tiistai olikin sitten seuraava päivä jolloin ehdin tehdä jotain joulun eteen. Silloin tuli tehtyä siivous ja laitettua koristukset kuntoon. Eilisen ohjelmana oli kinkun paisto samanaikaisesti ystävän hiusten värjäyksen kanssa.


Tänään huokaisin kuudelta alkuillasta helpotuksesta työpäivän päättyessä, kahden päivän joulu vapaan alkaessa ja joulu kiireiden loppuessa. Ihanaa ajatella, että kaksi päivää saa olla ihan rauhassa, syödä hyvin, nukkua ja viettää aikaa läheisten kanssa. Mielestäni parasta joulussa on se, että saa hyvällä omallatunnolla vain rauhoittua.


Tänä vuonna jouluni onkin vielä rauhallisempi kuin viimeisimpinä kolmena vuotena, sillä aikaisempina aattoina aamuni on alkanut töiden merkeissä. Tänä vuonna tulikin poikkeus totuttuun ja saan viettää aamuni ihan vain kotona, herätä rauhassa miehen kainalosta, raaputtaa ja katsella viimeiset joulukalenterin luukut sekä nauttia aamukahvista, voisiko edes muuta toivoa.


Nyt toivotankin teille kaikille oikein rauhallista ja ihanaa joulua!

-joulutunnelmista nauttiva Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti