lauantai 10. kesäkuuta 2017

Korkokenkä onnellisuus


Kirjoittelin noin vuosi takaperin itselleni hyvinkin omakohtaisesta aiheesta, siitä kuinka aikuisella voi olla lapsen kokoinen jalka, postaukseen tästä. Oma jalkani on alle yleisen koko standardin, melko tarkalleen kokoa 34. Korkokenkien, balleriinojen sekä kesäkenkien kanssa yleensä se 34 on se oikea koko, mutta talvikengissä yleisin kokovalintani on 35. Siksi on aina ollut paljon helpompaa löytää talvikenkiä kuin kevyitä kesäkenkiä tai saatika korkokenkiä. Etenkin nuorempana sopivien korkokenkien löytäminen oli todella vaikeaa ja välillä jouduinkin tukeutumaan koppaskonsteihin. Noin parikymppisenä löysin ensimmäisen verkkokaupan, joka myi oikeasti tarpeeksi pieniä korkokenkiä. Viimeisimmän puolen vuoden aikana olen alkanut myös tutustua Kiinasta saatavaan kenkävalikoimaan.


Tunnetusti kiinatavaraa myyvistä verkkokaupoista löytyy niin paljon tavaraa laidasta laitaan, on myös pienten kenkien valikoima aivan valtava. Perus korkokenkien osalta oma kenkäkaappini on mielestäni melkoisen hyvällä mallilla jo kiitos pienellenaiselle.fin valikoiman ja siksi olenkin etsiskellyt Kiinasta enemmänkin sellaisia omaa tyyliäni kuvaavia kenkiä. Valtavan valikoiman ansiosta Kiinan ihmeellisestä maailmasta löytyy kenkiä myös pin upimpaa tyyliä kantavalle. Olen aina harmitellut hirveästi etten voi pienen jalkani takia ostaa sellaisia ihania fiftariliikkeissä myytäviä kenkiä. Nyt olen kuitenkin löytänyt sellaisia kenkiä, jotka ovat kadottaneet harmitukseni pois.


Ensimmäinen kenkäostoni oli nämä mustavalkoiset remmilliset avokkaat. Silloin kyllä hieman jännitin, että mitäköhän paketista löytyy kun se saapuu perille. Positiiviseksi yllätyksekseni laatikosta löytyi täydellistäkin täydellisemmät kengät, ne olivat juuri sellaiset kuin myyntikuvassa ja juuri sen kokoiset kuin oli ilmoitettukkin. Jo samana päivänä laitoin samoista kengistä vaaleanpunaiset versiot tilaukseen. Olin niitä kuumotellut jo silloin kun tilasin mustavalkoiset, mutta en silloin vielä uskaltanut tilata kaksia, jos olisivatkin olleet väärän kokoiset tai muuta sellaista. Olen harkinnut vielä vaaleansinistenkin tilaamista, mutta en ole vielä tullut painaneeksi tilaa nappia.


Seuraavaksi halusin nauhalliset nilkkaan loppuvat kengät vähän kylmempiä kelejä varten ja etenkin paksumpien sukkahousujen kanssa yhteensopivat. Tämän tilauksen kanssa minulla meni  kuitenkin metsään. Kengät olivat ulkonäöllisesti samanlaiset kuin kuvassa, mutta koko heitti sentillä yläkanttiin ilmoitetusta, joten lopputulos oli se, että kengät olivat aivan liian suuret. Tässä sattumuksessa oli kuitenki onnellinen loppu, sain rahani takaisin, mutta sain pitää kengät, jotka päätyivät loppujen lopuksi omalle äidilleni. Sattumuksen jälkeen halusin edelleen itselleni samanlaiset kengät, joten etsin toiset hyvinkin samanlaiset, hieman korkeammalla korolla ja "kiiltonahkaisten" sijaan ihan tavallisen nahan näköiset. Kengät saapuivat pari päivää sitten ja olivat aivan täydelliset! Käytin ne kuitenkin vielä suutarin kautta, jossa niihin asennettiin nauhan reikiin sirkkarenkaat, jotka tuovat varmasti kengille lisää käyttöikää. Rupesin heti haaveilemaan samanlaisista ruskeista kengistä, mutta ainakin toistaiseksi ne ovat vielä tilaamatta.


Tällä hetkellä olen niin kenkä onnellinen ihminen kuin vain voi olla. Nuoruuteni vaikeuksien jälkeen on kertakaikkisen ihanaa kun koko ei enää niin paljoa rajoita kenkien hankintaa, nyt kun on löytänyt ne oikeat verkkokaupat.

-kenkäholisti Satu

5 kommenttia:

  1. Mistä nuo mustat kengät oli tilattu? Olen haaveillut itse samanlaisista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kaikki tämän postauksen kengät olen löytänyt wishiltä :) nuo on kyllä ihanat, sopii melkein vaatetuksen kuin vaatetuksen kanssa :)

      Poista
    2. Ooh <3 Sattuisko sulla olemaan linkkiä tallessa? Tai muistatko millä hakusanalla etit? On kyllä ihan täydelliset!

      Poista
    3. En nyt saa linkattua kun tuote näytti olevan poistettu, mutta hakusanalla "Women Retro Lace Oxfords Heels" pitäisi päästä etsinnän alkuun :) toivottavasti löydät mieleisesi! :)

      Poista