sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Uutta ilmettä tekstiileillä


Muutamalla sivumaininnalla olenkin jo kertonut minuun yhtenä päivänä iskeneestä sisustus inspiksestä. Parisen viikkoa takaperin minuun iski jokin kummallinen kyllästymisen aalto ja olin kertakaikkisen kyllästynyt olohuoneemme verhoihin ja tyynyihin. Halusin välillä jotain vaihtelua, jotain paljon rauhallisempaa ja yksiväristä. Selailin verkkokauppojen valikoimia, mutta vastaan tuli vain ihan kivoja verhoja, ei mitään sykähdyttävää.


Viime viikon maanantaina päätin kiertää kaikki paikalliset tavaratalot verhoja etsiessä. Toivo alkoi jo hieman hiipua kun ei mistään löytynyt mitään. Viimeisenä etsinnän kohteena oli tavaratalo, jossa arvelin ettei edes verhoja myytäisi. Suureksi kummastuksekseni sieltä löytyi verhoja ja vielä juuri sellaisia, mitä olin pienessä päässäni miettinytkin. Kotiin päästyäni aloinkin heti verhon vaihto puuhiin.


Ostin olohuonetta varten neljä verhoa, kaksi tummempaa harmaata ja kaksi vaaleampaa harmaata. Tarkoituksena oli laittaa verhot osittain päällekkäin niin, että kummatkin värit näkyvät. Ajatuksena oli vaihtaa kirjavat verhot yksivärisiin, muttei kuitenkaan tylsiin, niin siksi päädyin laittamaan kaksi hieman eri väristä verhoa kummallekkin puolelle.


Olisihan minulla aina ollut sekin vaihtoehto, että olisin suoraa mennyt kangaskauppaan valikoimaan kangasta, sieltä kun löytyy kankaita joka lähtöön. Kuitenkin päätin tällä kertaa olla tekemättä itse mitään ja niinpä päädyin valmisverhojen metsästykseen. 


En kuitenkaan säilynyt täysin ompelukoneen ääressä istumiselta, sillä kangasta mihin kyllästyin oli myös makuuhuoneen kapassa. Tiesin jo lähtöönsä, että sellaisen kapan etsiminen valmiina on mahdotonta, sellaisia ei vain ole. Niinpä yksi valmisverho muuttui pienellä ompelulla makuuhuoneen kapaksi.


Olohuoneen tyynyt ja fleecen vaihdoin vanhoihin säilössä olleihin luonnonvalkoisiin pörröisiin tyynyihin ja torkkupeittoon. Nekin ovat itseasiassa aikoinaan olleet kyllästymisen kohteena ja siksi päätyivät laatikkoon. Oli onni, että silloin säilytin ne myymisen sijaan, koska nyt tykästyin niihin uudelleen. Kenties joku päivä käy samalla tavalla nyt säilytykseen menneiden tekstiilien kanssa.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti