tiistai 20. joulukuuta 2016

Himoittu ja hankittu


Menneen syksyn aikana tietoisuuteeni on kantautunut jos jonkinmoisia uusia tukan laittoa koskevia "keksintöjä". Niistä ehdottomasti kaikkein kiinnostavimpia ovat olleet suoristusharja ja curlformersit. Muutama postaus takaperin kerroinkin jo himoavani suoristusharjaa, silloin erityisesti Remingtonilta juuri markkinoille tullutta versiota. En kuitenkaan lähtenyt suinpäin sitä hankkimaan, sillä otin opikseni aikaisemmin hankkimastani Philipsin ilmasuoristusharjasta (testi postaukseen tästä) ettei testattaviin laitteisiin välttämättä kannata laittaa useita kymppejä siltä varalta jos laite ei vastaakkaan odotuksia. Myönnetään, ei ehkä ollut sillon viisaimpia hankintojani, mutta olen ottanut opikseni!


Kokemusta viisaampana päädyin etsimään testattavia Kiinasta. Vaikka Kiinasta tullutta tavaraa yleensä pidetään huonomman laatuisena tai muuten vain huonompana, en antanut ennakkoluulojen jarruttaa. Niinpä päädyin tilaamaan suoristusharjan kymmenellä eurolla ja curlformersit neljällä eurolla. Ei mielestäni ollenkaan pahat hinnat jos testit osottautuukin ei toimiviksi. Vastaavathan olisivat Suomesta hankittuina maksaneet hieman vajaat kahdeksankymppiä. Huima ero!


Vaikka hintojen ero onkin noin järkyttävän suuri, en usko, että itse testattavat eroavat hirveästi Suomesta saatavista vastaavista. Itseasiassa curlformersit tuskin eroavat millään tavalla. Suoristusharjoissa voi olla keskenään pieniä eroja, mutta toimintaperiaate on kuitenkin sama. En usko erojen olevan niin suuria, että toinen laite suoristaisi ja toinen ei. Kuulostaa minun korvaani liian kaukaa haetulta.


Suoristusharja on itseasiassa saapunut jo viime viikolla käpälöitäväkseni ja paketista tosiaan löytyi juuri sellainen kuin uskoin ostaneenikin. Olen meinaan joskus kuullut hauskoja tarinoita siitä, miten tavara onkin ollut ihan eri perille saapuessaan. Suoristusharjasta ensi käpälöinnillä huomattuja eroja Remingtonin vastaavaan on vain yksi lämpötila asetus ja pienempi koko. Uskon, että laitteen pienestä koosta on vain hyötyä näin lyhyen tukan kanssa, mutta testatessahan se selviää.


Tulevaisuus tuo siis testejä tullessaan, joko vielä tämän vuoden puolella taikka heti alkuvuodesta. Testailujen ajankohta oikeastaan riippuu siitä, koska flunssan viemä ääneni palautuu ja kun työ- ja joulukiireet alkaa helpottamaan.

- flunssan vaimentama Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti