tiistai 4. huhtikuuta 2017

Housut kuin purjeet


Uuden Burdan myötä sain lomallani pieni muotoisen pakkomielteen tehdä lehdestä löytyvällä ohjeella Palazzo-housut. Aikaisempaa kokemusta minulla ei ole alusta asti housujen teosta, vaan treeniä on tullut kavennellessa ja lyhennellessä valmiina ostettuja housuja. Ajattelin ettei tämä oikeastaan voi olla hirveästi pahempi operaatio.


Yleensä hyödynnän tällaisista ohjeista vain kaavoja ja lopun teen oman mielen mukaan. Nyt kuitenkin päätin kokeilla tehdä orjallisesti ohjeen mukaan ja ennen kaikkea opetella lukemaan niitä, vaikka aikaahan siihen enemmän menee. Mutta mihinkäs lomalla on kiire, niinpä päätin aloittaa lukemaan opiskelun tällaisella suht helpolla ohjeella.


Ihastuin lehden kuvan vaaleanpunaisiin housuihin niin paljon, että halusin itsekkin tehdä ensimmäisen housukokeiluni vaaleanpunaisena.


Muutamasta ensimmäisestä kohdasta selvisin ilman miljoonaan kertaan tavaamista ja suurta ihmetystä. Sitten alkoivat pienet hankaluudet, en ymmärrä miten voi olla niin hankalaa ymmärtää selvää suomenkieltä. Vajaavainen termistöni tosin vaikeuttaa lukemista, mutta uskoisin nekin oppivani ajan kanssa ja tällaisten luen kerrankin ohjeet -projektien kautta.


Vain yhden sauman jouduin purkamaan väärin ymmärryksen takia. Mielestäni pääsin yllättävän vähällä näiden väärin ymmärrys saumojen kanssa, olisi pahemminkin voinut käydä.


Lahkeet olivat ainoat, joissa luistin ohjeista. Halusin nimittäin tehdä ne samanlaisiksi kuin hetki takaperin lyhentämissäni housuissa. Jotenkin se tapa vain miellytti niin paljon silmääni etten muuta näihin halunnutkaan.


Ohjeiden luvusta huolimatta, oli nämä muuten tosi helpot ja nopeat tehdä. Sen puolesta nämä olivat kivaa vaihtelua pyllyn puudutus pitsi-ihmeisiin.


Innostuin tästä mallista niin paljon, että olin jo haalimassa seuraaviin kangasta ennen kuin sain nämä täysin valmiiksi. Jotenkin vain tämä malli miellyttää omaa silmääni. Ehkä siksi, että nämä tällaiset leveät ja liehuvat housut ovat tämän kevään aikana tehneet paikkaa sydämeeni ja näiden sekä aikaisemmin postaamieni valmiina ostettujen housujen myötä myös vaatekaappiini.


-Satu

2 kommenttia:

  1. Upeat! Kaava oli siis uusimmasta Burdasta? Pitää hankkia heti!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) juu ellei huhtikuun numero ole jo ilmestynyt, mutta kuitenkin 3/2017. Lehti täynnä ihania kaavoja, suosittelen! :)

    VastaaPoista