tiistai 6. joulukuuta 2016

Pörröistäkin pörröisempi talviparveke


Kuten lupasin, tänään orjentoidun takaisin blogini pariin. Ei sillä etteikö tämäkin päivä olisi ollut täynnä tekemistä, mutta osasin lopettaa ajoissa, jotta aikaa jää myös oleiluun ja ennen kaikkea blogilleni. Eikä tämä joulukuun kiireellisyys ole kertaluontoinen juttu, vaan toistuu joka vuosi. Osa syyllisenä on tosin alavalintani sillä tämä aika vuodesta jos joku on kaikkein kiireisintä aikaa. Myös kaikki muut joulu hömpötykset vievät aikaani sekä sellaiset "pakko tehdä" -jutut.


Mutta itse aiheeseen. Viimeisimmässä pikapostauksessani kerroinkin jo, että parvekkeemme talvi-ilme on valmistunut, ainakin luulen niin. Ainahan voi muutoksia tai lisäilyjä tulla, mutta kuitenkin luulisin, että tämä on tässä ja nyt valmis.


Syksystä postasinkin jo joitain kuvia tykötarpeista, joista koko ilme tulee koostumaan. Projektia vain pitkitti ensin Kouvolan matkani ja sitten pohdinnat siitä mahtaakohan pehmusteet kestää talven yli. Päädyimme kokeilemaan kuinka käy. Ainut oikeastaan mikä voi pehmusteille mitään tehdä on kylmyys, koska lumesta ei ole ongelmaa lasitetun parvekkeen kanssa. Kuitenkin pakkanen ja kylmyys kun on kuivaa, ei mielestäni muuta uhkaa pitäisi olla kuin se, kuinka hauraiksi pakkanen sohvan ja pehmusteet tekee.


Viime talvena jo haaveilin lämpölampusta parvekkeelle, mutta sekin idea lyttääntyy julmasti siihen, ettei parvekkeellamme ole pistoketta. Se on harmittavaista, sillä kuten arvata saattaa, jos se vain olisi mahdollista, parvekkeemme varustelusta löytyisi lämpölamppu.


Värimaailman halusin pitää parvekkeella samanlaisena kuin kesälläkin, vedenvihreää ja harmaata. Tyynynpäälliset jouduin siksi tekemään itse valmiina ostetusta torkkuhuovasta, sillä sellainen löytyi juuri täydellisen värisenä. Toisaalta on kiva kun osaa itse ommella, voi tehdä melkein mistä vaan mitä vaan, mutta toisaalta, sen myötä kerääntyy välillä turhankin paljon erilaisia projekteja.


Kesällä olleiden harmaiden tyynyjen paikan otti harmaat tekotaljat. En raaskinut uhrata ulkokäyttöön aitoja taljoja, niinpä päädyin ostamaan vastaavanlaiset ei aidot -taljat. Mielestäni talvi-ilmeeseen kuuluu kaikki pörröinen ja lämpimän näköinen, niinpä päädyin tällaiseen toteutukseen. Pienenä yksityiskohtana myös kynttilätelineemme sai uutta talvisempaa potkua valkoisesta koristeoksasta sekä "huurteisista" marjoista.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti