maanantai 10. heinäkuuta 2017

Testissä Herman's amazing polly pink


Innostuin taas testailemaan uutta suoraväriä tukkaani. Idea lähti siitä kun tein väritilausta ystäväni harmaata tukkaa varten, johon olemme käyttäneet saman merkin granny greytä sekä sylvia silveriä. Tilausta näpytellessäni innostuin tekemään heräteostoksen omaa tukkaani ajatellen ja ostoskoriin päätyi harmaiden ja hopeitten värien lisäksi myös yksi purkki pinkkiä. Ystäväni tukkaa laittaessa olemme todenneet harmaan ja hopean toimiviksi väreiksi, niinpä olihan sitä pinkkiäkin pakko testata. Ostin värin melkoisen luottavaisin mielin aikasempien kokemusten perusteella.


Tämä testaus on tullut tehtyä perinpohjaisesti, sillä takana on jo kolme värjäyskertaa tämän kanssa. Ensimmäisellä kerralla sekoitin värin samaan tapaan kuin kaikki aikaisemmat värini eli sekoitin väristä sellaista millaisen lopputuloksestakin halusin. Tämän kerran jälkeen lopputulos ei näyttänyt miltään, ei mitään värin muutosta.


Seuraavalla testikerralla päätin olla radikaali, sekoitin väriä ja hoitoainetta suhteessa puolet ja puolet. Väri jäi kulhossa pelottavan räiskyvän pinkiksi. Ajattelin kuitenkin, että syteen tai saveen, katsotaan mitä tulee. Pieni pelko oli räiskyvän pinkistä tukasta, mutta jännityksestä huolimatta oli pakko testata mitä tapahtuu. Lopputuloksesta ei onneksi tullut huutavan pinkkiä vaan inan verran tummempi vaaleanpunainen mitä yleensä. Eli melkoisen hyvä jo.


Kokeilin väriä vielä kolmannen kerran, jolloin sekotin väristä inan laimeamman kuin toisella kokeilukerralla, mutta kuitenkin sellaisen, että väri oli edelleen pelottavan pinkkiä kulhossa. Tällä kertaa olin kuitenkin luottavaisin mielin, sillä tiesin seoksen olevan laimeampaa kuin edellisellä kerralla. Lopputuloksesta tuli aivan täydellisen vaaleanpunainen, ei liian haalea eikä liian intensiivinen, ei liian kylmä eikä liian lämmin, vaan juuri sellainen mistä pidän.


Alunperin en ollut ajatellut tekeväni tästä minkään sortin testauspostausta, etteivät kaikki viimeisimmät postaukset ole pelkkiä testauksia. Mieli kuitenkin muuttui kun huomasin, että olin kohdannut ensimmäisen suoravärin, johon värin sekotus teoriani ei toiminut (puhtaan väriseen lähtökohtaan värjättynä lopputulos on samanvärinen kuin sekoitettu väriseos). Tähän asti teoriani on ollut yleispätevä kaikkien testailemieni värien kanssa, siksi tämä oli kaikin puolin erikoinen testaus. Pakko myöntää kyllä, että pienet jännitykset olivat ilmassa toisella ja kolmannella kokeilukerralla kun pää näytti vaikutusajan verran juuri niin pinkiltä kuin en missään nimessä tahdo lopputuloksen olevan.


Olen kaikin puolin tyytyväinen väriin nyt kun opein sitä käyttämään. Uskallan jopa väittää, että kolmannella testikerralla saatu väri oli yksi täydellisimmistä vaaleanpunaisista, mitä olen päähäni saanut aikaiseksi. Värin uv vaikutusta en ole päässyt testailemaan, mutta olen väriin kaikin puolin tyytyväinen ilman sen testailuakin.


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti