tiistai 29. marraskuuta 2016

Valoa pimeyteen


Nyt voin julistaa, että talvi on tullut taloon ja myös joulu lähestyy, sillä ripustin juuri ensimmäiset kausivalomme. Eikä sillä että ne olisi kauaa ripustustaan odottanut kun ostin ne itse asiassa muutama tunti takaperin. Aikaisemmat vuodet olen mennyt vanhojen valojen voimalla, mutta nyt tänä vuonna halusin ostaa uudet, erilaiset valot. Nämä taitavatkin olla ensimmäiset valot jotka olen itse valinnut ja ostanut, sillä aikaisemmat valot ovat olleet jostain saatuja, enkä sitten ole raaskinut jättää niitä käyttämättäkään.


Tällä kertaa kun päätin itse valita ja ostaa valot, halusin jotain erilaista. Tosin en kyllä ollut suunnitellut ostavani valoja tänään, mutta kun kaupassa pysähdyin valo hyllylle, ajattelin, että miksi jättää huomiselle jotain minkä voi tehdä jo tänään. Ja koska perusluonteeseeni kuuluu pahemman luokan malttamattomuus, ei tämä veto yllättänyt.


 Ennen ostoa en ollut vielä ajatellut mihin valot laitan, idea syntyi vasta kun valot olivat levällään keskellä olohuoneen lattiaa toimivuus testissä. Lopulta päädyin asettelemaan ne olohuoneen ja parvekkeen väliseen ikkunaan "jääpuikoiksi".


Noh, mutta itse valoihin. Erona perinteisiin valoihin on se, ettei itse lamput ole suoraan näkyvissä, vaan sarja koostuu kahdeksastakymmenestä valopallosta. Pituutta sarjalla on monta metriä, mitä en itse asiassa edes huomioinut ostopäätöstä tehdessäni. Se mihin valosarjassa ihastuin oli pallojen lisäksi väriä vaihtava ominaisuus. Sarjassa on monta eri värimoodia, yksivärinen sininen, punainen ja vaaleanpunainen sekä muutama vilkkuva ja väriä vaihtava asetus, jota saa mielin määrin vaihdella fiiliksen mukaan.


Valojen kaikkien ominaisuuksien jälkeen on huvittavaa lukea turvallisuus ohjeista, että "tämä tuote ei ole leikkikalu". Ymmärrän kyllä sillä tarkoitettavan ettei ole lasten lelu, mutta kun unohtaa tämän lapsi seikan niin onhan tämä sarja aika lelu kaikkine ominaisuuksineen. Kaikkein hauskin elämän varrella vastaan tullut turvallisuusohje on kyllä edelleen muuan raketissa vastaan tullut "älä perseile tuotteidemme kanssa". Hupinsa kullakin, minulla turvallisuusohjeetja tietenkin myös väriä vaihtavat lelukausivalot!


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti