keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Top 5 vaatelöydöt kirppikseltä


Muistaakseni jossain postauksessa olen kertonut, että olen muutaman viimeisimmän vuoden aikana innostunut kirppistelemään. Aluksi innostus lähti vain paikallisten kirppisten kiertämisestä silloin tällöin, mutta sittemmin se on siirtynyt Facebookin puolelle. Ensiksi kirppisryhmiä oli vain yksi paikallinen, josta tein joitain pieniä sisustus löytöjä. Sittemmin se on pursunnut neljään aktiivisesti seuraamaan ryhmään, joista kolme on koko Suomen laajuisia vaatekirppiksiä.

Tämän vuoden aikana olen uudistanut vaatekaappejani kirppiksen avulla. Pari vuotta takaperin painoni ja kokoni lähti kummasti laskuun eikä sille ole juuri loppua näkynyt. Vielä viime vuoden puolella vanhat vaatteeni olivat kyllä hieman isoja, mutta käytettävissä olevia. Tämän vuoden puolella kun tein uudelleen läpikäynnin kaappiini, hukuin lähes joka toiseen vaatteeseen tai ne oli tippua päältä. Niinpä vaatekaappini kapeni kerta heitolla, joitain lempi vaatteita myöden. Sen jälkeen olen antanut itselleni luvan hankkia uutta täytettä kaappiin ja osa niistä onkin löytynyt kirppikseltä.

Vasemmalla 2014 ja oikealla 2016, eroa on etenkin kasvoissa. 

Aluksi olin hieman epäileväinen koko Suomen laajuisia kirppiksiä kohtaan, joissa yleisenä käytäntönä on etukäteen maksaminen ja postitus. Ikinähän ei voi olla varma onko ruudun toisella puolella huijari ja entä onko vaate siinä kunnossa kuin on luvattu. Tähän mennessä kaikki on kuitenkin mennyt ihan hyvin, tavara on tullut perille ja on useimmiten ollut sellainen kuin olen kauppoja tehdessä kuvitellutkin. Nyt esittelenkin teille viisi parasta kirppislöytöäni, yhdet kengät ja neljä vaatetta.


1. Niitti kengät
Nämä ovatkin viimeisin kirppislöytöni ja saapuivat viikko takaperin. Rakastuin näihin heti ensi näkemällä, koska piikit. Entuudestaan minulla on samankaltaiset nahkaiset ja hieman matalammat, mutta ero se pienikin ero on. Näillä toivottavati tulee talsittua useammatkin kilometrit.


2. Pitsi mekko
Tämän tulin ostaneeksi keväällä ja se olikin kesän käytetyin mekko. Tässä yhdistyy omaan makuuni juuri sopivasti siveellisyys ja paljastavuus, ei liikaa eikä liian vähän. Yhtenä plussana on myös, että mekko sopii niin arkeen kuin juhlaankin.


3. Rusetti jakku
Tämän tulin ostaneeksi loppu kesästä kellohameiden kaveriksi. Malliltaan tämä on lyhyempi kuin perusjakut, joten helma ei ylety törkeän paljoa hameen päälle, vaan jää mukavasti vyötärölle. Tästä inspiroituneena tein elokuussa esittelemäni kukonaskel jakkuni, tästä postaukseen.


4. Poolo villapaita
Tämä on myös hetki takaperin tehty löytö. Aluksi tarkoitukseni oli ostaa tämä työ käyttöön, mutta saavuttuaan tykästyin tähän niin paljon, että paita päätyikin vapaa-ajan käyttöön. Nyt kun ilmat ovat kylmenneet rajusti, on tämä yhtenä luotto valintanani.


5. Printti toppi
Tämän ostin jo keväällä ja se on ollut ahkerassa käytössä. Kesän ja hame kelien tullessa tylli-ihmeet ja perustopit tosin hieman syrjäyttivät tämän, Nyt kuitenkin kun housu kelit on tullut voimakkaana takaisin, voi tämäkin tehdä paluun

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti