sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Viikon himotuimmat


Viimeisimmän viikon sisällä minussa on herännyt kummallisia mielihaluja ja ei, en tarkoita mitään syötävän puolta vaan erinäisiä tukkajuttuja. No okei, koko tämän syksyn ja nyt alkavan talven on ollut kauheita inspiksia kokeilla kaikkea, mutta aikaisemmat mielihaluni ovat syntyneet tasasen harvaan. Luojan kiitos. Tällä viikolla tosin näitä mielihaluja on tupsahdellut tuon tuosta. Jokaiseen niihin kyllä tosin liittyy sellainen pieni mutta joka pistää hieman mietintään, että onkohan tämä nyt niin hyvä idea kuin alkuunsa tuntuu.

Ensimmäinen mielihalu: Biotiini
Niin kauan kun minua on tukka jutut kiinnostanut, on myös mielessäni kummitellut kysymys siitä, onko biotiinilla oikeasti jonkin sortin vaikutusta hiuksiin. Tottakaihan paketin kyljessä lukee niin, mutta mikä on oikea ja todellinen laita minun päässäni. Kasvaakohan tukkani nopeammin? Tai entä vahvempana? Tai jotain muuta? Näihin kysymyksiin en ole ikinä konkreettisesti etsinyt vastausta.


Alkuviikosta tulin lukeneeksi erään kanssa bloggaajan blogista postausta hiuksista ja pidennyksistä. Jossain kohtaa tekstiä sivuhuomion sai biotiini. Kyseinen bloggaaja kirjoitti ainakin hänellä näkyneen vaikutuksia biotiinin käytöstä, niinpä kysymykset kumpusivat esille. Entäs minulla? Seuraavana päivänä päädyin kaupan luontaistuote hyllylle ja kuten arvata saattaa, se oli menoa sitten. Hyvin siis todennäköistä, että hamaassa tulevaisuudessa tulee tekstiä joko biotiini vaikutuksesta tai vaikuttamattomuudesta, se jää nähtäväksi.


"Hiuksien ja kynsien rakennusaineena on sarveisaine eli keratiini. Keratiini on proteiini, jonka rakennetta lujittaa rikki. Hius kasvaa juuresta, jossa solut tuottavat jatkuvasti uutta keratiinia, mikä kovettuu keratiinisäikeiksi muodostaen hiuksen sisäosan. B-vitamiineista biotiini aktivoi hiusjuuren soluja tuottamaan keratiinia, jolloin hius kasvaa. Biotiini edistääkin hiusten pysymistä normaalina. Hiusten hyvinvointia täydentää sinkki, joka myöskin edistää hiusten pysymistä normaalina."


Toinen mielihalu: Micro ring -pidennykset
Ja ei, nyt ei ole kysymys tukan mitan pidentämisestä, koska olen harvinaisenkin tyytyväinen tukkani nykyiseen pituuteen, jopa epäilyttävän kummallisen tykästynyt. Kyse on vain siis muutamasta hassusta, viettomasta mintunvihreästä raidasta. Ja jos joku nyt rupesi ihmettelemään, että miksi ihmeessä raitoja pidennysten avulla niin tässä vastaus. Sen jälkeen kun olen laittanut tukkani vaaleanpunaiseksi, ei minulla ole ollut pienintäkään halua muuttaa sitä mihinkään suuntaan, tykkään siitä juuri tällaisena. Lisäksi hiukseni kokivat aika kovia tämän vuoden alkupuoliskolla kun käynnissä oli totaalinen värin vaihto operaatio. Siispä en halua rasittaa tukkaani tyviväriä ja vaaleanpunaisen ylläpitoon tarvittavia tököttejä enempää. Toisena jarruttavana tekijänä on oma kyllästyväisyys, entäs jos se on toisena päivänä kiva ja toisena taas vähemmän kiva, tukkani tulisi vain kärsinään siinä, etenkin kun vihreä ei ole väreistä mikään helpoin.

Kuva lainattu http://www.kapellohair.co.uk

Äskeisten seikkojen myötä muutama micro ring -raita kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta. Ja mitä olen asiaa tässä hieman opiskellut, ei asentaminenkaan ole rakettitiedettä. Kuitenkin tilaus -napin painamista jarruttaa vaaleanpunaisen värin ylläpidon vaikeutuminen raitojen myötä. Olen tottunut lisäämään väriä joka pesun yhteydessä, mikä ei olisi mahdollista raitojen kanssa sotkematta niitä. Tämän seikan myötä homma palasi melkoisen alas harkinnan tasolle.

Kuva lainattu http://lovesinthehair.com/

"Mikrorengaspidennyksillä saat unelmiesi hiukset ilman lämpöä, vahaa, teippiä tai liimaa. Pidennykset on helppo kiinnittää pienillä mikrorenkailla. Mikrorengas kiinnitetään pidennykseen ja omiin hiuksiin kätevällä koukulla. Mikrorenkaissa on silikonipinta, minkä ansiosta ne pysyvät hyvin hiuksissa."

Kolmas mielihalu: Remington CB7400 suoristusharja
Olen viimeisimmän viikon aikana ollut melkoinen youtuben suurkuluttaja ja videoita on tullut katseltua laidasta laitaan, mutta pitkälti asia on ollut hiusten ympärillä. Jossain kohtaa vastaan tuli mainos uudesta Remingtonin suoristusharjasta. Siinä kohtaa kiinnostukseni heräsi jälleen suoristusharjoja kohtaan. Olen jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut siitä, toimiiko sellainen oikeasti vai onko kaikki kusetusta. Suoristusharjojahan löytyy jo nykyään laajasta hinta skaalasta ja melkoisen usealta merkiltä. Suurin osa näistä merkeistä on minulle vieraita, mutta Remington on tuttuakin tutumpi, lähes kaikki tukkalaitteeni on tällä hetkellä Remingtonia.

Kuva lainattu www.gigantti.fi

Aikaisemmin tulin testanneeksi samankaltaista laitetta, tosin vain jalostettuna ilmakihartimesta, joten laite oli kuitenkin ihan eri maata. Postaukseen pääsee tästä. Kummassakin laitteessa, sekä kuivausharjassa että suoristusharjassa idea on sama, tarkoituksena saada suora tukka hellävaraisemmin, vain harjaamalla. Olen paljon nähnyt videoita eri suoristusharjoista, missä jopa afrokihara tukka suoristuu. Kuitenkin olen silti hyvin skeptinen laitetta kohtaan, joten tämäkin on vielä syvällä harkinnan tasolla.

Kuva lainattu www.gigantti.fi

"Remington CB7400 suoristusharjalla saat kauniit suoristetut hiukset vain muutamassa minuutissa. Ainutlaatuinen harja suoristaa hiukset harjauksen aikana. Harja on hiuksille hellävarainen ja se jättää hiukset luonnollisen kiiltäviksi. Harjan keraamiset piikit suoristavat hiukset juurista asti ja ehkäisevät hiusten sähköistymistä. Saat kauttaaltaan tasaisen ja kestävän lopputuloksen. Valittavana on kolme lämpötila-asetusta hiustyypin mukaan."

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti