tiistai 1. marraskuuta 2016

Testissä Fudge paint box


Muutama postaus takaperin kerroinkin sivumaininnalla testanneeni uutta väriä. Tulin jonkin aikaa sitten tilanneeksi ihan uteliaisuuttani Fudgen värejä tai väriä, miten sen ottaa. Mutta kuitenkin paketissa saapui paint box pink riot ja  paint box whiter shade of pale. En ole ennen testannut mitään Fudgelta, mutta olen kuullut hyvää sanottavaa merkistä, siispä uteliaisuuteni heräsi kun törmäsin eräässä verkkokaupassa väriin.


"Fudgen Paintbox Tubes on hiusväri, jolla voit värjätä hiustesi uloimman kuitukerroksen. Kun levität hiusväriä vaalennettuihin hiuksiin, saat hehkuvan ja dramaattisen värin. Luonnollisen värisissä hiuksissa väri on pehmeämpi ja vaaleampi. Paintbox Tubes värjää ja hoitaa hiuksia antaen niille kiiltoa. Fudgen Paintbox Tubes -hiusväreillä saat luotua hiuksiin upeita pastellisävyjä. Hiusväri ei sisällä ammoniakkia eikä vetyperoksidia."

"Fudgen Paintbox Tubes Whiter Shade Of Pale -hiusvärillä voit muuttaa kirkkaan Paintbox-hiusvärin pastellinsävyiseksi. Vaalenna tai muuta hiusväriäsi sekoittamalla Whiter Shade Of Pale -hiusväriä mihin tahansa Paintbox-sävyyn."



Ennen en ole tullut ostaneeksi tuollaisia erillisiä väri lantrinkeja vaan olen tehnyt pastellisävyni värin ja hoitoaineen voimin, mutta jokin houkutus sisälläni sai minut innostumaan. Ajatuksena oli myös vähän testailla saako tällainen erillinen lantraus tökötti värin pysymään paremmin. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut.


Kun sain värit käsiini, yllätyin kun lantrinki olikin hailakan liilan väristä, melkolailla saman väristä kuin hopeahoitoaine. Pieni epäilys tilatessa jo tästä tuli, kun tuotetekstissä sanottiin, että käy myös kellertävien sävyjen neutraloimiseen. Mutta kun tökötti oli tuntematon, siihen pääsi tutustumaan vasta kun se oli kädessä. Lähtökohtaisesti minua ei häirinnyt ajatus siitä, että vaaleanpunaisesta väristäni saattaisi tulla totuttua kylmemmän sävyinen.


Värin sekoittamisessa lantraus tökötin väri aiheutti päänvaivaa. Aloitin sekottamalla pienemmän määrän kuin normaalisti, jotta säätövaraa olisi suuntaan jos toiseen. Laitoin tököttejä suurinpiirtein saman verran kuin aikasemminkin vaaleanpunaista sekottaessa. Sekotettuani ne, väri näytti hailakan liilalta, joten lisäsin vähän pinkkiä. Väri näytti edelleenkin hailakan liilalta. Tiesin, että seoksessa oli pinkkiä jo reippaasti enemmän kuin totutun määrän, mutta siltikään en nähnyt seoksen todellista väriä. Tässä kohtaa lopetin uppo rikkaan ja ruti köyhän leikkimisen ja lisäsin seokseen ihan vain hoitoainetta. Hoitoaine laimensi kivasti seoksen liilaa vivahdetta ja väri alkoi muistuttaa enemmän vaaleanpunaista kuin liilaa. Hoidinkin värin lantraamisen loppuun hoitoaineen voimin.


Lopputuloksesta ei kuitenkaan tullut mitään epämääräistä vaikka värin sekoittaminen tuottikin päänvaivaa, vaan lopputulos oli totutun hempeä vaaleanpunainen, hieman huurteisen kylmään taittavalla vivahteella. Juuri passeli pieni piristys ja vaihtelu.


Loppu tuomio:
Tykkäsin pink riotista, koostumus on helposti sekoitettavissa ja väristä saa sekoiteltua lähes täydellisyyttä hipovan vaaleanpunaisen. Omassa tukassani väri on myös pysyvämpi kuin Biozell Ink. Lantrausta en osannut tehdä whiter shade of palella, koska omissa sekoitteluissani on minulle tärkeää, että nään värin todellisen värin ennen kuin laitan sitä hiuksiini. Kuitenkin toisellakin testi kerralla käytin hyödykseni tökötin tuomaa kylmempää vivahdetta sekoittamalla sitä ensin hoitoaineen kanssa niin, että seoksen väri säilyy kuitenkin lähes valkoisena. Kumpikaan ei siis loppujen lopuksi ollut turha hankinta, vaan toinen purnukka sain minun käsissäni hieman erilaisen käyttötarkoituksen.


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti