sunnuntai 7. elokuuta 2016

Rompe löytöjä


Eilen oli kotikaupunkini suurtapahtuma, rompepäivät. Herätyskelloni pirisi jo puoli seitsemän, kun olin lupautunut auttamaan kakkostyöpaikkaani rompepäivien ulkomyynnissä. Aamupäiväni kuluikin työn merkeissä. Työpäiväni tosin loppui paria tuntia aikaisemmin, mitä olin varautunut, mutta eipä tuo haitannut, sillä omaan rompepäiväkierrokseeni jäi lisää aikaa. Ja eikös se niin mene, että ensin työ, sitten huvi?

Varta vasten en lähtenyt mitään etsimään, vaan lähdin liikenteeseen avoimin silmin. Ja lähinnä tarkoitus oli vain mennä "pällistelemään", kuten kotikaupungissani on tapana. Jos vain täällä jotain tapahtuu, niin koko kaupunki on suurinpiirtein paikan päällä. Parin kolmen tunnin päästä käteeni oli kuitenkin tarttunut pari juttua.


Ensimmäiset löydökset oli nämä kaksi super söpöä laatikkoa. Olemme mieheni kanssa tehneet keittiöön pientä muutosta sitten viime näkemän, joten tarvitsin sinne kaksi laatikkoa. Vastaan ei ollut aikaisemmin tullut mitään sydäntä lämmittävää ja oikean kokoista. Ja paikka, mistä odotin vähiten niiden oikeiden löytymistä oli rompepäivät. Nämä tarttui matkaani paikallisen sisustusliikkeen pihamyynnistä.


Myöhemmin paljastan teille, mihin tarkoitukseen nämä tulivat ja mitä olemme keittiölle oikein tehneet. Tai on oikeestaan jo pitänyt postata tämän viikon sisällä, mutta kun koko viikko on ollut yhtä hulinaa ja vilskettä, niin enpä ole kerinnyt.


Toinen löydökseni koskikin baaritiskiämme, löysin pieniä Sandels laseja. Meillä on kyllä laseja jo rutkasti ennestään, mutta innostuin kuitenkin näistä, koska meillä on jo tästä isompaa versiota, niin pitihän niille pikkuveljet saada. Eikä omalla mieltymykselläni Sandelsia kohtaan ollut mitään tekemistä ostopäätökseen.



Jälleen yksi ihana yhteisen tekemisen päivä mieheni (ja hänen tyttärensä) kanssa vietetty, mies katsellen omia militääri juttujaan ja minä omia hömpötyksiäni. Ja päivän entistä paremmaksi teki se, että odotettu kesälomani alkoi päivällä kello yksi. Nyt on siis tiedossa lusmuilukuukausi ja ihan ensimmäinen kokonainen kesälomani. Tosin saa nähdä kuinka ollenkaan osaan olla kuukautta tekemättä töitä, kun on tullut painettua kahta työtä, pitkiä viikkoja ja pitkiä päiviä. Ja silloin kun vielä koulua kävin, niin parhaimmillaan koulua ja kahta työtä yhtä aikaa ilman lomia. Viimeisin kunnon lomani onkin tullut vietettyä alaikäisenä. Tälle päivälle tiedossa on harrasteajoneuvo Pick-Nick.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti