tiistai 30. elokuuta 2016

Blondiakin blondimmaksi


Vietimme tänään ystäväni kanssa pientä tukka operaatio päivää. Tämän ystävän kanssa on tullut kokeiltua vuosien varrella kaikenlaista. Lähinnä olemme pysyneet "luonnollisissa" sävyissä ja läpi on tullut käytyä mustaa, erilaisia ruskeita, blondia, erilaisia punaisia ja kerran on tullut kokeiltua pinkkiä raitoina. Vaikka värit ovatkin pysyneet melko "luonnollisina", on silti kokeiluissa ollut erilaisia liukuvärjäyksiä, raitoja sun muuta, mitä milloinkin olemme saaneet päähämme.

Lopputalven, kevään ja kesän aikana meillä onkin ollut ikuisuus projekti saada tummasta ja lämpimästä vaalea ja kylmä. Projektin parissa on tullut vietettyä useita "tyttö päiviä" jatkaen operaatiota eteenpäin. Taistelusuunnitelmamme on ollut jatkaa projektia aina siinä kohtaa kun juurikasvua alkaa olla häiritsevän paljon. Oikeastaan kevään aikana saimme tukan jo ihan ookooksi, mutta aina kun itselle ei riitä se ihan ookoo. Kesän annoimme tukan olla muuten rauhassa paitsi juurikasvua vaalentelimme.

Koko projektin lähtökohta oli tummuudeltaan tätä luokkaa, mutta väreinä oli tumman punaruskeasta liukuvärjätty punainen. Tämä kuva on muistaakseni toisteksi viimeisestä tummasta väristä ennen blondaus projektin aloitusta.

Tänään olimme sopineet tekevämme muutakin kuin pelkän juurikasvun vaalennuksen. Kerroinkin jonkin aikaa sitten hankkineeni värejä testattavaksi, joten sormeni jo syyhysivät päästä kokeilemaan. Ystäväni pääsi jälleen kerran koekaniinikseni ja tarkoituksena oli saada tukka kylmemmän blondiksi.


Lähtökohtamme tällä kertaa oli hieman lämpimään päin pukkaava blondi kera muutaman sentin juurikasvun. Kevään aikana taitoimme väriä useaan otteeseen kylmään päin, mutta aina se lämmin sävy löysi jostain tiensä takaisin. Niinpä tämä oli myös hyvä tilaisuus kokeilla uutta ja toivottavasti pysyvämpää tapaa taittaa väriä kylmempään suuntaan.

Projekti alkoi tyven vaalennuksella, johon myös hieman testailin uusia tökötti seoksia. Kun tyvi oli kunnossa ja tukka jälleen kuivana oli projektin kakkos vaiheen aika, aika kokeilla kunnolla uusia tököttejä. Aikaisemmin en ollut kokeillut näitä värejä näissä merkeissä, joten ihan kokeilupohjalla mentiin.


Lopputuloksesta tuli iha hyvä, mutta paranneltavaa ja opittavaa on vielä rutkasti, etenkin tasaisuuden kanssa. Kuitenkin kokeiluna oikein hyvä kun lopputulos on jo melkoisen lähellä sitä odotettua, haluttua ja himoittua projektin päätöstä. Toivottavasti tällä kertaa lämpöisyys ei löytäisi tietään takaisin vaan pääsisi tästä jatkamaan sitten seuraavalla kertaa.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti