tiistai 27. helmikuuta 2018

Testissä Schwarzkopf #Pure Color


Pääsin jälleen lempiasiani pariin, sillä hetki takaperin Schwarzkopfilta ilmestyi väri uutuus kauppojen hyllyille, #Pure Color. Ensinäkemältä värisarja koostui luonnollisista sävyistä, erilaisista vaaleista, ruskeista, kuparin punaisesta sekä tietysti mustasta. Pienellä google tutkiskelulla värisarjasta löytyy myös muutama räväkämpi sävy, pari punaista ja sinimusta. Vaikka värisarja ei poikkeakkaan sävyllisesti perus värisarjoista, kertoo purkki sen eroavan muista ihan uudenlaisella kosteuttavalla ainesyhdistelmällä ja geelimäisellä koostumuksella.


Vaikka innostuinkin uudesta värisarjasta, ei minua ja luonnollisia sävyjä saa sopimaan samaan pakettiin, joten koekaniini mahdollista testausta varten piti etsiä muualta. Ensimmäiseksi vaihtoehdoksi koekaniinista tuli mieleen oma rakas mieheni, jonka tukka oli enemmän kuin laiton tarpeessa. Kysyttyäni asiaa mieheltäni, suotui hän tehtävään oikopäätä. Kokeiltavaksi sävyksi päätyi tätä myötä 1.0 Raven black. Päätimme samalla myös leikata mieheni hiukset, sillä ne olivat värin lisäksi myös leikkaamisen tarpeessa.


Kun aloin sekoittaa väriä yllätyin siitä kun molemmat, sekä kehite että väri, olivat kummatkin geelimäisiä. Olisin jotenkin ajatellut vain itse värin olevan geelimäistä, joten tämä oli kieltämättä ihan uutta ja erilaista minulle. Aineiden koostumuksen ansiosta puolen paketin mittaaminen oli selkeää ja helppoa kun kummatkin aineet jäivät mittakipossa omaksi kerroksekseen. Myös värin sekoitus oli helppoa, sillä aineet sekottuivat todella vaivattomasti, ihan niinkuin paketin kyljessä oli luvattukkin.


Värin levitys oli valumatonta ihan niinkuin oli luvattu, mutta toisaalta, en ole tainnut ikinä saada mitään väriä valumaan levityksen aikana, joten tämä ei nyt ainakaan minulle ollut mitään maailmaa mullistavaa. Muuten levitys oli ihan erilaista kuin olen tottunut. Kun levitän ihan perus väriä, on sitä helppo seurata missä väriä jo on. Jotenkin tämän kanssa tuli välillä sellainen olo, että onko sitä väriä tuossa jo vai ei, se upposi niin hyvin mieheni alkuperäiseen väriin. Melko pian kuitenkin väri alkoi näyttää hiuksissa mustalta, jolloin pääsin taas kärryille. Toki luulen tämänkin olevan vain totuttelu kysymys.


Helposta huuhdeltavuudesta en voi itse sanoa mitään, sillä mieheni hoiti tämän osuuden. Hänen tuomionsa huuhdeltavuudesta on, että tämä väri oli aikaisempiin perus väreihin verrattaessa jopa hankalampi huuhtoa pois, vaati kuulemma enemmän vaivaa käsiltä. Mieheni ei kuitenkaan leimannut tätä vaikeasti huuhdottavaksi, vaan piti silti helppona vaikkakin hankalempana kuin aikaisemmin käyttämämme värit. Lisäksi ehkä hieman ikävänä sivuvaikutuksena, väriä tarrasi käsiin pesun yhteydessä, jolloin lopputuksena oli pienet värijäämät käsissä. Näin ei ole aikaisempien perus värien kanssa käynyt, joten tämä oli hieman yllättävä.


Kosteuttavasta vaikutuksesta en oikein osaa lähteä sanomaan mitään muuta kuin ainakaan väri ei tuntunut kuivattavan mieheni hiuksia. En kuitenkaan havainnut mitään huomattavaa eroa aikaisempiin väreihin nähden. Tämä kohta ei ole ehkä mikään paras testattava miehen lyhyellä nopeasti uudistuvalla hyväkuntoisella hiuksella, vaan tästä saisi varmasti paremmin irti pidempään ja "vanhempaan" hiukseen kokeiltuna. Lopputulokseltaan väri oli ainakin kiiltävä ja kauniin intensiivinen musta, kaikkea oikeastaan mitä mustalta väriltä voi toivoa.


Ynnätäkseni vielä koko testauksen lyhyempään voisin sanoa tämän olevan ihan perus hyvä väri. Ei mitään hirveän maailmaa mullistavaa, mutta ihan käypä valinta. Plussat annan todella helposta mitattavuudesta ja sekoittamisesta, sillä tässä jos jossain geelimäisyys oli omiaan. Värisarja koostuu kivoista luonnollisista sävyistä ja parista räväkämmästä. Omaan päähäni tätä tuskin koskaan tulee, ainakaan niin kauan kuin olen enemmän tykästynyt luonnottomiin sävyihin, mutta mieheni päähän ihan oivallinen valinta.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti