tiistai 13. helmikuuta 2018

Arkikampausten top 3


Tunnettuna hiusfriikkinä en voisi kuvitellakkaan arkiaamua, jolloin lähtisin kotoa pelkällä hiusten harjaamisella. Sellainen aamu olisi minulle mailmanloppuun verrattavissa oleva katastrofi. Hiusten laitto on ollut teiniästä asti minulle tärkeä asia ja aamujeni välttämätön askare. Myös niinä päivinä (toisin sanoen joinain vapaa päivinä), jolloin haluan pitää tukkani kokonaan auki, vaatii se vähintäänkin pientä muotoilua yön jäljiltä. Välillä saatan "kadehtia" pelkällä harjauksella selviävien ihmisten huolettemuutta tukan suhteen, mutta itse en siihen kykenisi, se ei olisi minua. Jos joskus joudun pakottavasta tarpeesta poistumaa kotoa ilman tukan laittoa, on oloni varsin kurja ja haluan vain nopeasti takaisin kotiin.

Tästä ainaisesta tukan laitosta inspiroituneena ajattelin koota postauksen ja videon muotoon tämän hetken käytetyimmät arkikampaukseni. Arkikampaukseni syntyvät fiilis pohjalta tehdyistä kokeiluista, joista ne jää joko yhden kerran tähdenlennoiksi tai pidemmiksi vakio vaihtoehdoiksi. Kuintenkin näidenkin kanssa aikansa kutakin. Lopulta tarpeeksi käytetyt kampaukset vaipuvat unholaan, josta saattavat vielä palata tai jäävät sille tielleen kun eivät vain enää sovi tukan mitan tai muun seikan takia. Eli minulla on omanlainen vaihtuva kausittainen kierto arkikampausten kanssa.


1. Tuplaletit
Tämä on tällä hetkellä tuorein tulokas arkikampauksissani. Letit löysivät heti ensikokeilun jälkeen tiensä vakio vaihtoehdoksi ja vieläpä käytetyimmäksi sellaiseksi. Idea tähän kampaukseen oikeastaan lähti tummasta tyviväristäni kun halusin kokeilla, miltä värini näyttää letillä. Ensin tarkoituksenani oli kokeilla vain yhtä lettiä päälaelle, mutta kun tukkani riitti oikealta puolelta vain niukin naukin keskelle päälakea, päätin kokeilla kahta ja siitä se ajatus sitten lähti.


2. Mini neitituutti
Tämä kampaus on ollut luottovalintani siitä asti kun leikkautin tukkani ensimmäistä kertaa lyhyeksi. Kampaus täyttää yksinkertaisuudellaan tärkeimmän arkikampauksen kriteerini, tukan pitää pysyä pois naamalta. Tämä on edelleenkin yhtä toimiva kuin kaikkein lyhyimmän leikkaukseni kanssa vaikka tukkani on kasvanut yli puolella siitä.


3. Puoli ponnari
Tämä kampaus oli jo pitkän tukkani kanssa yksi käytetyimmistä arkikampauksistani, mutta painui unholaan tukan leikkuun myötä. Nyt kun tukka on taas kasvanut, on tämä kampaus löytänyt tiensä takaisin arkikampausteni joukkoon.

Ja ei muuta kuin teoriasta käytäntöön:


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti