tiistai 6. maaliskuuta 2018

Täydellinen sekoitussuhde


Yleensä olen suunapäänä kokeilemassa kaikkia uusia ja vanhempia itselleni tuntemattomia tököttejä oli kyse sitten väreistä tai muista tukkatököteistä. Tämän myötä myös valtaosa blogini tukka aiheisista postauksista koostuvat erilaisista testailuista. Testailut on myös yksi niistä seikoista, jotka tekevät blogista juuri itseni näköisen. Testailu into ei siis suinkaan ole blogin myötä tullut pakkomielteinen tapa, vaan on ollut osa minua jo teini-iästä asti. Tämä into uutuuksia kohtaan oli myös yksi blogin perustamiseen johtavista syistä. Blogini olemassa olon myötä testailusta on tullut kaksin verran hauskempaa kun on kanava, jossa voin jakaa testailujani myös muille.


Viime vuosi oli pinkkien suoravärien kanssa yhtä kokeilua ja tulin testanneeksi montaa eri väriä vaaleanpunaisen sekoituksen merkeissä. Olen koko vaaleanpunaisen tukkani ajan sekoittanut värini itse pinkistä, sillä itse sekoitetussa värissä on vain taivas rajana ja valmiin vaaleanpunaisen käyttö kuulostaa omaan korvaani aivan liian tylsältä. Sekoitukseni olen aina tehnyt fiilis pohjalta, mitä milloinkin on huvittanut ja sekoitukset ovat saattaneet aika ajoin sisältää pinkin värin ja hoitoaineen lisäksi punaista tai hopeaa colormaskia. Välillä olen tullut myös sekoittaneeksi paria eri pinkkiä, jotka olen lantrannut hoitoaineella.


Tässä fiilis pohjaisessa värien sekoittelussa on ollut omat hyvät ja huonot puolensa. Ainainen "riskin otto" on tuonut omanlaista jännitystä elämään ja olen saanut aikaan monia toppeja ja floppeja. Ikävä puoli tosin on, että kun saa tällaisella sekoittelu tavalla aikaan täydellisyyttä hipovan vaaleanpunaisen, on sitä todella vaikea saada tehtyä uudelleen kun ei ole mitään mittoja joista ottaa kiinni. Myös ääripään flopit ovat kurjia, sillä niiden kanssa on kuitenkin elettävä hetki. Siltikin summamutikassa sekoittelussa on oma viehättävä puolensa, sillä saa varmasti uniikin sävyn.


Tammikuussa minuun iski jonkinlainen kyllästyminen arpapeli sekoitteluun ja päätin eri pinkkien kokeilun sijaan lähteä etsimään yhden värin kanssa sitä täydellistä sekoitussuhdetta. Halusin löytää sellaisen sekoitussuhteen, jonka kanssa tiedän varmasti saavani sen oikeanlaisen vaaleanpunaisen. Väriksi valikoitui Biozell Inkin Bubblegum pink, joka oli jäänyt kaappiin lojumaan sitten kokeilun. Yhtenä valintakriteerinäni oli helppo saatavuus, joten Biozell tuntui luonnolliselta valinnalta kun sitä oli lähtöönsäkin jo kaapissa ja sitä olisi vastaisuudessa helppo ostaa lähimarketista. Halusin myös lähteä kokeilemaan sekoitusta hoitoaineen sijaan Ink -värien kanssa tarkoitetun Neutral Tonerin kanssa.


Kun kipaisin hakemaan Toneria hyppysiini, saattoi kokeilut alkaa. Ensimmäinen kokeilu meni vähän hakuammuntana, sillä viimeisimmästä Inkin käytöstä oli jo aikaa, enkä myöskään entuudestaan tiennyt Tonerin vaikutusta värin sekoitukseen. Lähdin siis liikenteeseen ihan vain mittaamalla suurinpiirtein hyvännäköisen seoksen, josta on sitten helppo lähteä muuttamaan suhdetta suuntaan tai toiseen. Ensimmäinen sekoitussuhde oli aivan liian pinkki omaan makuuni, joten tästä viisastuneena tiesin, että seuraavalla kerralla täytyy laimentaa seosta jonkin verran. Tällä tavoin jatkoin aina kun oli aika värjätä vaaleanpunaiseni uudestaan.


Loppujen lopuksi en joutunut kovin montaa kertaa muuttamaan sekoitussuhdetta kun se oikea alkoi löytyä. Pienellä hienosäädöllä sain sekoituksesta juuri sellaisen kuin halusinkin, täydellisyyttä hipovan vaaleanpunaisen, jolla onnistun varmasti joka kerta. Tästä on nyt myös helppo lähteä väriä muuttamaan suuntaan jos toiseen jos mieleni joskus haluaisikin laimeampaa tai vastaavasti räväkämpää. Sekoitussuhteen löytymisen myötä olen myös uskaltanut jättää värjäyksen viime tinkaan kun ollaan jonnekki oltu menossa, sillä nyt tiedän tasan tarkkaan millainen väristä tulee eikä mahdollisuutta epäonnistumiseen enää ole. Jotenkin tuntuu, että tämä oikean sekoitussuhteen etsintä on ollut enemmän kuin hyödyllinen tutkimusretki, sillä nyt jos joskus tämän vaaleanpunaisen ylläpito on ihan lasten leikkiä.


Tämä mystinen täydellisyyttä hipova sekoitus suhde on:
3/4 Neutral Toneria
1/4 Bubblegum pinkiä
+ pari painallusta öljyä


-värionnellinen Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti