lauantai 10. helmikuuta 2018

Kankaiden yön saalis


Kankaiden yö on internetin ihmeellisessä maailmassa oleva tapahtuma, jossa yhden illan ja yön ajan tapahtumaan osallistuvat kangaskaupat tarjoavat parastaan tarjousten, uutuuksien, arvontojen ynnä muiden muodossa kankaiden himoisille asiakkailleen. Tapahtuman päämajana toimii facebook ryhmä Kankaiden yö, josta löytää tapahtumaan osallistuvat verkkokaupat, tarjoukset ja muut sekä "vertaistukea" tarvittaessa.


Viimeisin Kankaiden yö oli 26.1.2018, jolloin lähdin tapahtumaan mukaan ensikertalaisena. Sitä aikaisemmalla kerralla, olisikohan ollut syksyllä, havahduin koko tapahtumasta viikon jälkikäteen. Silloin minua harmitti kun olin tietämättömyyttäni menettänyt ensimmäisen mahdollisuuteni neitsyt kertaani. Sen jälkeen aloin pitää silmäni paremmin auki facebookin ompeluryhmässä ja pääsin kuin pääsinkin perille seuraavasta mahdollisuudestani osallistua tapahtumaan.


Tapahtuma osui hyvin työvuorojeni kanssa, sillä aloitin juuri samaisena perjantaina muutaman päivän vapaani. Joten minulla oli koko ilta ja yö aikaa koluta verkkokauppojen tarjontaa läpi. Kun parisen tuntia tapahtuman alkamisen jälkeen hyppäsin mukaan oli tarjousten tahti kovempi kuin olin uskonutkaan. Yritin parhaani mukaan päästä kärryille tapahtumasta ja verkkokauppojen valikoimista yleensä päätä, sillä suurin osa niistä oli minulle entuudestaan tuntemattomia. Loppu illasta koin jo hieman päässeeni kärryille ja aloin pysyä jo paremmin tahdissa mukana.


Vaikka lähdinkin tapahtumaan mukaan lompakko auki meiningillä (hyvä syy ostaa kankaita kun on ollut noin kuukauden kankaiden osto lakkossa), tein ensimmäisen ostoksen vasta kahden maissa yöllä. Illan aikana alkoi kieltämättä mietyttää, että olenko tosiaan näin nirso kankaiden suhteen, kun mikään ei tunnu kelpaavan vaikka tarjouksetkin olivat parempia kuin hyviä. Toisena vaihtoehtona oli, että olen tarkoitusperäisen kankaiden ostamisen myötä tullut tarkemmaksi siitä, mitä ostan ja mitä varten. En tiedä kumpi on oikeampi vastaus, mutta loppujen lopuksi tein koko illan ja yön aikana vain kaksi tilausta.


Ensimmäinen tilaukseni sisälsi Verson puodin Kesäisenä yönä -puuvillasatiinia. Kangas oli jotenkin omalla omituisella tavallaan niin suloinen ja tarjouskin aivan mahtava, joten päätin tilata kangasta kellohameen tarpeen verran. Heti kankaan saavuttua tosin aloin jo empimään hameen ja mekon väliltä, joten nähtäväksi jää tilaanko kangasta lisää ja mitä tästä lopulta syntyy. Toinen ja viimeinen tilaus lähti Kangaskapinalle, josta tulin tilanneeksi ihan perus mustaa trikoota sekä trikoota, jota olin katsellut jo onnituneesta toppi kokeilustani lähtien. Tässäkin kankaassa oli sitä jotain suloisen omituista, että aloin haluamaan tätä. Näiden käyttötarkoitus ei ole vielä millään tavalla selvillä, lähinnä vain tahtotila opetella lisää trikookankaiden ompelua.


Olen kaikin puolin tyytyväinen tekemiini ostoksiin ja koko tapahtumaan, vaikka ostokseni jäivätkin perin pieniksi. Ehkä seuraavalla kerralla pääsen paremmin tapahtumaan kiinni kun ensi(ihmettely)kerta on jo koettu.


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti