maanantai 6. maaliskuuta 2017

Tuunaamalla satumaisemmat saapikkaat


Innostuin taas hieman tuunaus touhuista. Tulin perjantaina piipahtaneeksi paikallisessa kenkäkaupassa kampaajakäynnin jälkeen. Tämä kyseinen kenkäkauppa onkin vähän kummallisempi tarina. Silloin kun olin teini-ikäinen, oli se auki ihan niin kuin normaalisti liikkeet ovatkin, mutta olisikohan viitisen vuotta takaperin, se osittain sulki ovensa. En oikein tiedä, mikä on liikkeen virallinen laita, mutta se on silloin tällöin perjantaina ja lauantaina nelisen tuntia auki. Ehkä noin viitenä kertana vuodessa tai jotain sinne päin. Noh kuitenkin kaikki myytävä siellä on käsittämättömän halpaa, viimeksi ostin saapikkaat sieltä kahdellatoista eurolla. Tällä kertaa tein löydön seitsemällätoista ja puolella eurolla, tummanruskea saapikkaat ja pohjalliset sain vielä kaupan päälle. Ihan hulluja hintoja!


Alunperin lähdin etsimään samanlaisia saapikkaita kuin vanhanikin, mutta kokoani ei ollut enää jäljellä, ei edes ruskeana, harmillista. Jäin kuitenkin vielä kiertämään ja katselemaan ympärilleni. Päädyin sittemmin kokeilemaan samantyylisiä kenkiä, hieman korkeammalla korolla ja ilman niittejä. Ne olivat yllätyksellisesti todella hyvän tuntuiset jalassa, eikä peilistäkään hassummalta näyttänyt. Toki kaipasin vanhojen saapikkaiden niittejä, mutta jokin näissä kiehtoi niin, että tulin kantaneeksi ne kassan kautta kotiin.


Kotona rupesin miettimään, entäs jos... Entäs jos lisäisin omin kätösin pientä asennetta saapikkaisiin, tekisin niistä hieman oman näköisemmät. Niinpä testasin heti meneekö niitin kiinnitys "nipsut" remmeistä läpi, sillä jos ei menisi, ei olisi pieni niiteillä tuunaus mahdollista. Onnekseni nipsut menivät läpi ja niittien lisäys muuttui kysymysmerkistä mahdolliseksi.


Aloitin homman irrottamalla niitit teini vuosieni aikaisesta katkenneesta niittivyöstä. Säästin vyön aikoinaan tällaisia projekteja varten ja onneksi säästin, sillä olen irroitellut ja uusiokäyttänyt niitä useaan projektiin. Tällä kertaa tyhjensin vyön loppuun asti, sillä tiesin niittejä uppoavan kenkiin jonkun verran. Onneksi tämä ei ollut ainut teini-iän niittivyö -jäänne vaan toinen on vielä kaapissa osittain kynimättä. Joten projekti varaa on vielä tulevaisuutta ajatellen, ilman, että joutuu uusia diy-niittejä ostamaan.



Kun niitit olivat irti, eikun tuumasta toimeen. Kiinnittelin niittejä silmävaraisen hyvin välein ja tadaa, valmista tuli! Pienellä tuunauksella kengät saivat kokonaan uuden ilmeen! Olen tyytyväinen lopputulokseen, koska nyt kengät ovat enemmän minun näköiset. Ei enää perus tossut vaan persoonallisemmat kuin alunperin olivatkaan, tykkään! Nyt ehkä myös vanhoista luopuminen on inasen helpompaa kun on uudet istuvat ja silmää miellyttävät kengät alla.



-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti