torstai 16. maaliskuuta 2017

Erittäin hyvä ellei täydellinen synttärireissu


Kuukauden alussa kerroinkin jo tulevasta syntymäpäivästäni ja sitä juhlistavista reissu suunnitelmista. Syntymäpäiväni on tänään, mutta reissun teimme jo hieman etuajassa. Oikeastaa viime viikonloppu oli ainut mahdollisuus nyt hetkeen, niinpä otimme pienen varaslähdön juhlintaan. Matkaan lähti minun ja mieheni lisäksi yksi ystävämme (teille värjäys -postauksista tuttu henkilö). Alunperin suunnitelmana oli myös hänen miehensä tulla mukaan reissuun, mutta aina kaikki ei onnistu niin kuin olisi ajatellut, päädyimme matkaan kolmistaan.



Reissun kohteemme oli niinkin arkinen kuin Ruotsin -risteily, mutta matkasta tuli luksusta hytti valinnalla. Päätimme tehdä jotain normaalia repäsevämpää, joten tulimme varanneeksi laivan parhaan sviitin. Olen aikaisemmin kokeillut laivalla toisteksi parasta hyttiluokkaa, mutta tämä kaikkein parhain oli vielä testaamatta.


"Kahden hengen tilavia, 26-31 m² parvekkeellisia hyttejä laivan peräosassa kannella 9. Hyteissä on kiinteä parivuode, sohvaryhmä, wc, suihku, hiustenkuivaaja, LCD-TV, puhelin, hedelmiä sekä jääkaappi, jossa virvokkeita ja pullollinen laivan kuohuviiniä. Hytin parveke on katettu ja lasitettu n. puoleen väliin asti. Katetussa osassa ei ole lämmitystä."


Hyttiin astuttuamme oli näkymä silmiä miellyttävä, paljon tilaa, hytti oli kuin yksiö. Kaikkein hienointa oli kyllä ehdottomasti parveke keskellä laivan perää. Hytissä meitä oli odottelemassa hedelmiä pöydällä ja pullo kuohuviiniä kylmässä, ihanaa!


Meidän naisten osalta alkuilta kului kuohuviiniä juodessa ja laittautuessa, mies taas joutui tyytymään elokuvaan, olueeseen ja naisten hömpötyksien seuraamiseen. Kun kuohuviini oli tuhottu, kului loppuilta ja alkuyö baareissa ihmetellessä.


Seuraava päivä valkeni ihanan aurinkoisena Ruotsin puolella. Otimme loppu risteilyn rennosti, syötiin, oltiin ja ihmeteltiin. Mitä lähemmäs risteily tuli loppuaan ja laiva läheni satamaa, myös keli muuttui harmaammaksi ja harmaammaksi. Ihan kuin keli olisi ollut jonkin sortin arkeen paluu -mittari!


Hyvillä mielin, kokemusta rikkaampana ja reissaamisesta väsähtäneinä palasimme illalla takaisin kotiin. Kaikin puolin oli kyllä odotusten mukainen ja ihana reissu. Ainakaan tänä vuonna ei unohtunut tuo synttäreiden juhlinta.


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti