perjantai 29. huhtikuuta 2016

Kevään sisustus inspis


Tänä keväänä sisustuskärpänen on iskenyt oikein kunnolla. Mieheni kanssa olemme päättäneet tehdä tänä keväänä parvekkeesta juuri sellainen kuin haluamme. Ajatuksena on kesäinen olohuone. Tila, jossa viihtyy pidemmänkin aikaa.

Olemme yhdessä haaveilleet polyrottinkisista kalusteista ja nyt päätimme toteuttaa tämän haaveen. Noh siitä se ajatus sitten lähti lentämään. Illat ovatkin kuluneet parvekkeen ideoinnissa ja sopivia tykötarpeita etsiessä. Tällä viikolla suunnitelmat ovat selkeentyneet ja tiedämme jo, mitä parvekkeelle haluamme. Haastetta suunnitteluun on tuonut rajallinen tila. Parvekkeemme on pitkä, mutta kapea ja kapeus onkin hieman tuonut päänvaivaa. Lopulta löysimme oikeanlaiset kalusteet ja laitoimme ne tilaukseen. Toistaiseksi odottelemme vielä kalusteita ja muu suurempi on hankittavien listalla, mutta jotain pientä kivaa on tullut jo ostettua.


Noin kuukausi sitten hankein jo pientä kasvillisuutta parvekkeelle. Istutin neljä murattia polyrottinkiseen korkeaan ruukkuun. Lyhdyt hankein jo syksyllä valaisemaan parveketta pimeinä iltoina. Vaikka lyhdyt ovatkin enemmän sellainen syksyn ja talven juttu, ajattelin pitää ne parvekkeella vuoden ympäri.


Tiistaina löysin ehkä maailman söpöimmän tuhkiksen, niin paljon paremman näköinen kuin pilttipurkit. Värivaihtoehtona oli myös se perinteinen musta, mutta päätin räväyttää ostamalla pirteän värisen. Ja kentiäs parvekkeelle tulee jotain muutakin yhtä pirteää, saa nähdä.


Nämä seinäkoristeetkin on tiistain löydöksiä. Parvekkeellamme oli valmiina kaksi ruuvia seinässä ja ajattelin, että tämä on hyvä tapa antaa niille jokin merkitys. Olisihan ne poiskin saanut, mutta reiät ei ole kivaa katseltavaa. Alunperin seinäkoristeissa oli pyöreähköt tuikkukupit, mutta halusin vaihtaa ne näyttäviin kynttilöihin. Ostinkin tilalle Air Wickin väriä vaihtavat tuoksukynttilät.



Tältä parvekkeemme näyttää tällä hetkellä, mutta toivottavasti kuukauden sisään näkymä on ihan toisenlainen.

Visioista innostuneena tein tänään jo pientä esivalmistelua pesemällä parvekelasit ja ikkunan vapaa päivän kunniaksi. Noinkin pieni asia tekee ihmeitä!

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti