lauantai 2. huhtikuuta 2016

Läävästä unelma kodiksi

Aikaisemmassa sisustusta koskevassa tekstissä mainitsin nykyisestä asunnostamme ja siitä, että voisin kirjoittaa blogiteksti sarjan asunnosta. Aloitankin nyt alkuakin alummasta, siitä millainen asunto oli ennen minun, mieheni ja muutaman kaverin käden jälkeä.

Kuva lainattu Yle.fi
Asunto oli alkujaan suoraan sanottuna läävä. Huoneissa, jotka oli kokonaan tapetoitu, tapetti repsotteli sieltä täältä ja joissan kohdin oli tuntemattoman taiteilijan aikaansaannoksia. Maalatut seinät muistuttivat lähinnä reikäleipää, maali lohkeillut suuriltakin alueilta ja seinät oli aika rajulla kädellä reikäiset. Lisäksi makuuhuoneen kaapinovet olivat ties miltä ajalta, mutta rumat ne oli. WC koki totaalisen tyhjennyksen suihkua, käsienpesuallasta ja wc-pönttöä lukuunottamatta. Kaikki muu oli käyttökelvottomassa kunnossa. Myös jääkaappi keittiöstä sai lähteä käyttökelvottomuuden takia.


Suorastaan asunto oli niin hirveässä kunnossa, ettei kukaan hullu, meitä lukuunottamatta, olisi sitä huolinut siinä kunnossa. Näimme kuitenkin tämän läävän projektina. Neliöt oli sopivat ja järkevästi käytetty. Lisäksi asunnon sijainti oli mitä parhain. Otimme haasteen vastaan.


Päätimme laittaa kaikki seinäpinnat uuteen uskoon. Väri ja tapetti valinnat olivat helppoja, koska olimme yllättävän yksimielisiä mieheni kanssa. Kumpikin tykkäsi harmaasta, joten olohuoneen yksi seinä tuli harmaalla tapetilla ja makuuhuoneeseen löydettiin harmahtavaa tiilitapettia. Maaliksi valitsimme hyvin hailakan harmaan vaalean, ettei lopputuloksesta tulisi liian tummaa. Makuuhuoneen kaappeihin valitsimme hieman tummemman vaalean harmaan kuin seiniin.




Puolisen kuukautta remontissa meni, että saatiin läävästä kodin näköinen. Kaikki vapaa-aika siihen käytettiin, mutta oli se sen arvoista.

Remontin jälkeen alkoi operaatio sisustus, mutta siihen paneudutaan vasta seuraavassa postauksessa.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti