sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Sateenkaaritukka


Sain eilen päähänpiston pastellisesta saateenkaari tukasta. Olin niin utelias testaamaan, etten voinut muuta kuin tänään ostaa värit ja ryhtyä tuumasta toimeen. Päädyin värien suhteen coloristan puoleen kahdesta syystä, niitä oli heti saatavilla ja aikaisemman kokemuksen mukaan colorista on mukavan nopeasti kulahtava, ihan siltä varalta jos homma menee pieleen. Värivalikoimaahan coloristalla on melkein joka lähtöön, mutta itse päädyin sävyihin #pinkhair, #minthair, #bluehair sekä #lilachair.



Taistelusuunnitelmanani oli raidoittaa väreillä summamutikassa kaikki pidemmät töyhtöni. Laitoin väriä ensin laimennettuna raita raidalta koko värjättävän alueen. En hirveästi ajatellut miten raidat laitan, lätkein vain osio osiolta. Ainut mihin kiinnitin huomiota oli se, etten laittaisi saman värisiä raitoja ihan lähekkäin sekä vältin laittamasta minttua ja sinistä ihan vierekkäin. Otsalle tultaessa vähän mietein sitä miten tukkaani yleensä pidän ja asettelin raidat sen perusteella.


Annoin värien hetken vaikuttaa, jonka jälkeen kävin raidat vielä uudelleen läpi lantraamattomalla värillä. Iski jokin epävarmuus värin tarttumisesta haalistuneen vaaleanpunaisen päälle, siksi tämä toinen kierros. En yleensä käytä suoravärejä ilman lantraamista, koska koen ne jotenkin tummiksi omaan pastelli viehätykseeni nähden. Nyt kuitenkin menin tekemään poikkeuksen.


Värien oltua tovi päässä, menin pesemään pää alaspäin taktiikalla. Jotenkin ajattelin päässäni, että se tyyli olisi kaikkein vähiten suttaava. Tukan saatuani kuivaksi oli värit ehkä inan verran turhan voimakkaita omaan makuuni, mutta toisaalta, äkkiä ne taas haaleneekin.


Pientä kritiikkiä kyllä annan itselleni siitä, etten paremmin ajatellut raitojen paikkoja päälaella, tai oikestaan minun olisi ehkä pitänyt lähteä raidoittamaan eri suunnasta. Mikäli seuraava kerta tulee, olen sitten viisaampi sen suhteen. En ole oikein osannut vielä muodostaa omaa kantaani tästä värityksestä, toisaalta hauska, mutta toisaalta outo. Mutta kaikin puolin olen iloinen siitä, että lähdin kokeilemaan tällaistakin eksoottisuutta, muuten olisi se kummitellut päässäni ties kuinka pitkään.


Mitäs te olette mieltä, toppi vai floppi?

-väriholisti Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti