perjantai 19. toukokuuta 2017

Parvekkeen kevätsiivous


Pari viikkoa takaperin tulimme mieheni kanssa tehneeksi parvekkeelle täysmittaisen kevätsiivouksen. Noin vuosi sitten laitoimme parvekkeen juuri sellaiseksi kuin halusimme, laitoimme puiset laatat, koristekiviä, ostimme polyrottinki sohvan ja sitä rataa. Ensimmäisen asumisvuotemme ajan parveke oli vähän karu eikä oikeestaan juuri mitenkään laitettu. Viime vuonna sitten kyllästyimme siihen "jonkun näköiseen" parvekkeeseen ja laitoimme parvekkeen ajatuksen kanssa lompakon nyörejä kiristelemättä. Noh vuoden jälkeen voitte varmaan kuvitella parvekkeen olevan hieman siivouksen tarpeessa.


Aloitimme operaation tyhjentämällä parvekkeen kalusteista ja muusta sisustuksesta. Projekti jatkui puhdistamalla koristekivet pölyistä puhtaaksi ja keräämällä ne siivouksen ajaksi pois. Seuraavaksi nostelimme laatatkin pois, kylpyhuoneeseen pestäväksi. Näiden jälkeen pääsimme käsiksi parvekkeen pohjamattoon ja imuroimaan sen. Sitä pidemmälle emme kuitenkaan menneet. Vielä ennen laattojen ja kivien takaisin laittoa, kävin kaikki reunat, ikkunalaudan ja muun silmiinpistävän rätin kanssa läpi. Vielä viimeisenä siivous toimenpiteenä pyyheimme kalusteet ja imuroimme sohvan pehmusteet. Hirveä homma oli puunaamisessa, mutta olo oli palkitseva kun sai aloittaa kalustamisen ja sisustamisen uudestaan.


Innostuksen puuskassa tulimme hieman muuttaneeksi järjestystä aikaisempaan verrattuna. Sohvan laitoimme tällä kertaa kahteen osaan, mikä on osottautunut vallan kivaksi ratkaisuksi. Tekstiilien osalta talvitekstiilit saivat mennä säilytykseen ja tilalle tuli viime kesänäkin olleet kesäisemmät versiot. Tänä vuonna tulin laittaneeksi kaksi tyynyä viime vuotiseen verrattuna vähemmän, tuli sellainen ajatus, että liika on liikaa.


Myös lyhdyt saivat uuden paikan ja uuden sisällön viime vuoteen verrattuna. Viime kesän oikeastaan lyhdyt olivat tyhjillään kun en keksinyt mitään kynttilöiden tilalle, kynttilät kun lähtevät sulamaan lyhdyn sisällä olevasta lämpötilasta. Ajattelin hyötykäyttää lyhtyjen sisältöön olohuoneen pöytämaljakon laitosta jääneitä koristekiviä. Niinpä laitoin vain yksinkertaisesti lasikippoihin kiviä ja sillä hyvä. Olen kyllä miettinyt vielä tuikkujen laittoa kivien päälle, mutta en ole ainakaan vielä sitä ideaa toteuttanut.


Pelkällä siivouksella ja uudestaan järjestelyllä saimme parvekkeesta heti erinäköisen viime vuoteen verrattuna. Vielä ei kuitenkaan ole täysin valmis meidän tämän kesän "kesäparveke", vaan muutama idea on vielä vaiheessa. Laitan vielä toisen postauksen aiheesta kun saamme parvekkeen lopullisesti valmiiksi. Siihen asti, näillä mennään.


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti