torstai 11. toukokuuta 2017

Haarukka heilumaan!


Taas tässä kävi näin, että päädyin tekemään mekkoa. Tämänkin kankaan kohdalla alkuperäinen visio oli hameesta, mutta niin ne suunnitelmat vaan muuttuu vauhdissa. Ostin tämän kankaan ajatuksella perus kellohelmaisesta hameesta. Hetken kankaan oltua odottamassa omaa vuoroaan syttyi päässäni idea rennommasta yläosasta ja lähes laskostuksella raiskatusta mekosta.


Innostus laskostamiseen lähti facebookissa nähdystä, olisikohan ollut venäläis, videosta, jossa esiteltiin laskostustapa kera haarukan. Ja olihan sitä nyt pakko päästä kokeilemaan! Kun kerran kokeilemaan lähdin, päätin viedä sen äärimmäisyyksiin saakka, mekko pelkkää laskosta.


Niinpä idea kellohelmasta muuttuikin laskostettuun alunperin suorakaiteen muotoiseen helmaan. Yläosan tulin myös piirtäneeksi kokonaan itse, koska kuten aikaisemminkin todettu on helpompi tarttua kynään omin päin kuin etsiä vastinetta päässä olevalle visiolle.


Toteutusta miettiessäni iski matikka-Satu ja yläosan tulin piirtäneeksi kolme kertaa leveämmäksi kuin perus tyköistuvan ylöosan. Loogista, koska laskoksessa kangas on kolmin kerroin ja halusin laskostaa koko yläosan. Helman kanssa kolminkertainen vyötärömitta ei riittänyt mihinkään, sillä halusin helmasta kuitenkin lähes täyskellon vertaisen. Niinpä helma sai mittaa noin kolmisen metriä ja vyötärö on sekä laskostettuna, että poimutettuna.


Videossa esitelty haarukan avulla tehty laskostaminen osottautui juuri niin helpoksi kuin video antoi ymmärtää. Kerrassaan nerokas kikka! Innostuin tekniikasta niin paljon, että seuraava laskoshelma on jo suunnitteilla. Niissä suunnitelmissa on tosin yläosan visio vielä ihan auki, koska en kuitenkaan niin välittäisi tehdä kahta samanlaistakaan.


Kokonaisuudessaan tämä mekko on hyvinkin villi valinta minulta, sillä ensinnäkin en yleensä tykästy siniseen värinä. Toisekseen, olen aina ollut vahvasti sitä mieltä, että helman kuuluu koostua täyskellosta eikä mistään muusta. Ja vielä kolmanneksi, olen aina ajatellut, että tällaiset rennommat yläosat eivät tule kuuloonkaan.


Nyt kuitenkin kun mekko on valmiina, olen yllättävän tykästynyt siihen, kerrassaan aivan mahtava tällainen "ei tule kuuloonkaan" tuotos. Tykästyin valmiiseen mekkoon niin paljon, että tämä kerkesi toimimaan vappumekkonakin jo.

-haarukan heilutuksesta innostunut Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti