sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Vaihtelua vaaleanpunaisella


Maanantaina sain pienen päähänpiston vaaleanpunaisesta tukasta. Vanha liila kulahti aina vaaleanpunaiseen suuntaan, eli suuresta muutoksesta ei oikeastaan ollut kyse. Kulahtaneena väri oli todella hailakan vaaleanpunainen, niin ajatuksena oli tehdä siitä inan verran voimakkaampi versio.

Maanantaina aloitin aamuni hakemalla kaupasta pinkkiä väriä. Vanhasta väristä oli vielä jäljellä tummempia raitoja, latvat olivat omaan silmääni hieman likaisen väriset ja juurikasvu alkoi pilkottaa. Niinpä operaatio alkoi kevyellä, "puhdistavalla" vaalennuspesulla.

Vasemmalla lähtökohta ja oikealla pohjatyön jälkeen.

Kun pohjatyö oli hoidettu, oli jännimmän vaiheen aika eli itse värin. Lantrasin pinkkiä väriä reippaalla kädellä hoitoaineella, sekotussuhde taisi olla jotain 1/8 väriä ja 7/8 hoitoainetta. Värinä toimi Live color xxl ultra brights shocking pink ja hoitoaineena TRESemmé moisture rich.


Tällä kertaa kaikki ei vaan mennyt ihan niin putkeen, mitä olin suunnitellut. Tukka imikin väriä kuin sieni, huomattavasti voimakkaammin, mitä olin luullut ja kuten arvata saattaa, tukasta tuli räikyvän pinkki. Tässä kohtaa voi sanoa, että onneksi kyseessä oli vain suoraväri ja sen kuluttamiseen on niin monta koppas konstia, joten hätä ei ollut pinkin näköinen, vaikka tukan pitikin olla perjantaiksi kunnossa.

Kuvassa ei näytä ihan niin pahan räikyvältä, mutta päivänvalossa asia oli ihan eri.

Tiistaina kokeilin kulahduttaa väriä syväpuhdistavan shampoon voimin. Väriä lähti kyllä hieman, mutta ei minun makuun tarpeeksi. Keskiviikkona otin astetta kovemmat otteet ja kehiin tuli c-vitamiini vaalennus. Tarkemmin c-vitamiini vaalennuksesta täältä. Tällä kertaa tein sen huomattavasti laimeampana kuin viimeksi ja laitoin syväpuhdistavan shampoon joukkoon vain vajaan pussin askorbiinihappoa. Sain jo toiseen kertaan huomata, että tökötti toimii oikeasti ja väriä lähti niin sopivan paljon kuin olin toivonutkin.

Vasemmalla syväpuhdistavan jälkeen ja oikealla c-vitamiini vaalennuksen jälkeen.

Torstaina pääsinki taas värjäyshommiin, koska joistain kohdista tukka puhdistui lähes valkoiseen asti, joten pientä lisäväriä se kaipasi. Maanantaista oppineena laitoin väriä vain herneen verran ja hoitoainetta lopun määrän. Kulhossa väri näytti todella vaalelta, mutta en hämmentynyt siitä tällä kertaa vaan laitoin värin päähän. Torstain lopputuloksesta tuli juuri sellainen, mitä olin maanantainakin ajanut takaa ja sain epäonnistumisesta huolimatta värin kuntoon perjantaiksi, jolloin lähdin nauttimaan vuosittaisesta tyttöjen risteilystä.

Lopputuloksena supersöpö karkki vaaleanpunainen.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti