maanantai 12. syyskuuta 2016

Halppis kynsilakat testissä


Pienen kynsienlakkaus tauon jälkeen olen taas innostunut lakkaamaan kynsiäni. Koin viime syksyn ja talven aikana pienen kyllästymisen lakkausta kohtaan, kun ne kuitenkin menee töissä piloille (työni on juuri sellainen, että ei tarvitse kuin astua töihin niin kynsilakat on jo kuluneet). Kevään ja kesän aikana into taas palasi, hieman vähemmällä nypläyksellä, mutta palasi kuitenkin. Innostuksen takaisin tuloon taisi olla osa syyllisenä minulle kokonaan uusi merkkituttavuus Essence.


Olen aina ollut pihi ostamaan kynsilakkaa, mielestäni on jotenkin älytöntä laittaa paljon rahaa pieneen purkkiin. Kuitenkin kyse on vain kynsistä, enkä niinkään usko, että kalliimpi olisi sen parempaa. Tosin en ole ikinä kokeillutkaan kalliimpia, koska en vain kertakaikkiaan raaski. Siispä on tullut kokeiltua erilaisia halppis versioita.


Valitsin vertailtavaksi kolme merkkiä, uusin tuttavuus Essence, vanhin tuttavuus Kone Helsinki ja tähän mennessä muutaman pullon kokeiluna olleen Sinful Colorsin. Vertailen lakkoja kuudessa kategoriassa, värivalikoima, suti, värin peittävyys, kuivuminen, pysyvyys ja hinta.


1. Värivalikoima
Laajin värivalikoima on Kone Helsingin lakoissa, tosin valikoima koostuu enimmäkseen erikoisista lakoista, glittereistä sun muista ja perus värit jäävät vähälle. Paras perusväri valikoima on Essencellä ja erikoisia lakkoja on vain muutamia. Sinful Colorsilta olen nähnyt vain tosi suppean värivalikoiman oman paikkakunnan prismassa, mutta netissä katsottuna värejä on ihan mukavasti. Saatavuutta ajatellen minulle on jäänyt vähän suppea maku tästä.

2. Suti
Essenceä ja Sinful Colorsia ydistää kunnon kokoinen suti, jolla on helppo saada tasaista jälkeä koko kynnelle. Kone Helsingin lakoissa sudit ovat onnettomampia ja tasaisen jäljen tekeminen koko kynnelle on haastavampaa, mutta erittäin käteviä pienemmissä yksityiskohdissa.

3. Värin peittävyys
Mielestäni paras peittävyys on Essencellä, joissain sävyissä jopa yksi kerros riittää. Hyvänä kakkosena on Sinful Colors, peittävyys on perus hyvä. Kone Helsingin lakoissa peittävyys on heikompi kuin muissa verrokeissa. Etenkin vaaleat sävyt on vaikea saada hyviksi ja alle tarvitaan poikkeuksetta valkoinen lakka.

4. Kuivuminen
Kuivuminen Kone Helsingillä ja Sinful Colorsilla on melkolailla samanlainen, pinta kuivuu suhteellisen nopeaan, mutta kokonais kuivumiseen menee kyllä aikaa. Tässä kategoriassa Essence pieksee kummatkin mennen tullen. Kone Helsingin lakoissa on myös se miinus puoli, että lakka kuivahtaa avatussa purkissa nopeampaan kuin muut.

5. Pysyvyys
Vaikka töissä ollessani lakka kuin lakka kuluu nopeasti pois, Essence on silti pysyvin. Kuitenkin pysyvyys on ihan hyvä myös Sinful Colorsilla ja Kone Helsingillä. Vapaalla ollessani kaikki näistä on huomattavasti pysyvämpiä, mutta suurimman vaikutuksen minuun on kuitenkin tehnyt Essence.

6. Hinta
Hinnaltaan Essence ja Kone Helsinkin painivat samassa sarjassa. Kummankin hinta on parisen euroa purkilta. Sinful Colors on näistä se "kallein" ja hinta pyörii kolmen ja puolen euron paikkeilla.


Tämän hetken ehdoton suosikkini on Essence. Vaikka se onkin vasta tuore tuttavuus, se on löytänyt itselleen pysyvän paikan omassa lakka valikoimassani. Jotenkin Essence on vain mielestäni paranneltu versio muista halppis lakoista. Jokainen kuitenkin määrittää oman mielipiteensä, mutta mielestäni tämä on kahden euron arvoinen kokeilu.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti