sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Se meidän näköinen baarinurkkaus


Kuten aikaisemmin lupailin, niin tässä pieni ekstra home sweet home tekstisarjaan yksinomaan baarinurkkauksestamme. Koko visio baarinurkkauksesta lähti kun vietimme mieheni kanssa rauhallista iltapäivää yksiössäni. Olimme juuri saaneet varmistuksen uudesta asunnosta. Minä innokkaana selailin toria etsien ideoita olohuoneeseemme. Eteeni sattui upea baaritiski. Kun rupesin asiasta puhumaan miehelleni, hän oli yhtä innoissaan kuin minäkin. Siinä kohtaa päätimme, että meidän olohuoneeseen tulee baarinurkkaus. Soitin hetimiten löytämästäni baaritiskistä, mutta se oli kerinnyt jo menemään. Emme lannistuneet, vaan ajattelimme, että se ei vain sitten ollut se meidän baaritiski. Jatkoimme etsintöjä. Lopulta löysimme hyvin pelkistetyn mustan baaritiskin. Tiesimme, että se olisi se meidän baaritiski ja tiesimme myös, että pientä muutosta se tulee kokemaan. Teimme kaupat tiskistä. Samaan aikaan löysin myös jakkarat tiskin kaveriksi. Niiden kanssa tärppäsi kerralla, eikä tarvinnut soittaa kuin yhdelle myyjälle. Ehostustaan baaritiski joutui odottamaan koko muun remontin ajan.


Ehostus ideat syntyivät muun remontin mukana. Makuuhuoneen jälkeen innostuimme kivitapetista niin paljon, että ripottelimme sitä joka huoneeseen, joten se oli luonnollinen valinta myös baaritiskin ehostukseen. Kun muu remontti oli valmis, minä ja ystäväni laitoimme baaritiskin etuosaan palaset tapettia. Se muutti heti tiskin ulkonäköä, eikä tiski enää muistuttanut niin erehdyttävästi pianoa, kuten jotkut kaverimme tokasivat kun sen ensimmäisen kerran näkivät.


Ehostuksen jälkeen oli aika alkaa miettiä muita tarvittavia, että tavallisesta nurkasta tulee baarinurkka. Päätimme laittaa baaritiskin takana olevalle seinälle ihan tavallisen hyllyn, johon mieheni voi laittaa pullo keräelmänsä. Lisäksi halusimme seinille perinteisiä peili baaritauluja. Löysimme puukehysteisen Jack Daniels taulun huuto.netistä ja se selvisin kuin selvisikin postin kautta ehjänä perille. Muut peilitaulut löysimme tamarizzosta, kuten myöskin hyllyllä olevan peltitaulun ja koff pyyhkeen, jolle teimme paikan tiskin kylkeen. Yksiöstäni tullut "Asiattomilta pääsy kielletty" -kylttikin löysi paikkansa baaritiskin kyljestä. Ehdoton minkä halusimme baaritiskille oli baarimatto. Niitä löytyi huuto.netin kautta useita vaihtoehtoja ja päädyimme lopulta Sol baarimattoon.


Baarinurkan laiton aikaan teimme todellisen löydön paikallisesta tavaratalosta kun törmäsimme mini jukeboxiin. Tiesimme heti, että se kuului baaritiskillemme, joten jukeboxi lähti kainalossamme kotiin. Laseja meillä oli alkuunsa vain muutamia, mutta facebookin kirppiksillä pyörittyäni löysin reilusti lisäystä. Viimeisimpänä hankintana löysin paikallisesta sisustusliikkeestä paperitelineen tiskille.


Halusimme baaritiskiin vielä jonkin pienen ekstra jutun, niinpä päätimme asentaa siihen vielä ledit. Toteutimme sen ihan perus ledinauhalla, joka on säädeltävissä kaukosäätimestä.


Näiden kaikkien jälkeen baarinurkkaus oli valmis.


Tällä hetkellä baaritiski on hieman käännettynä, mutta muuten nurkkaus on sellaisena millaiseksi me sen alunperin teimmekin.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti