lauantai 2. heinäkuuta 2016

Kaapit kuntoon


Tulimme maanantaina ostaneeksi uuden telkkarin makuuhuoneeseen, joka antoi pientä potkua pyllylle noiden makuuhuoneen kaapien kanssa. Valtavan ompelu innostukseni takia vaatteitteni säilytys oli lähtenyt lapasesta ja uudet hameet roikkuivat telkkari kaapissa. Ja niiden lisäksi kirppikselle päätyneet vaatteetkin olivat livenneet sinne. Kun tiesi uuden telkkarin olevan tulossa, tuli pakottava tunne, että nyt asia on korjattava.


Omilla vaatteillani on tilaa yksi pari ovellinen henkari kaappi ja puolet sitä pienempi hyllyllinen kaappi. Oman lyhyyteni takia ylimpien hyllyjen käyttö on hankalaa, koska en näe hyllystä kuin etureunan. Niinpä mieleeni putkahti idea kaapin yläosaan laitettavasta tangosta, koska kuitenkaan kaappi ei ole niin korkea ettenkö ylettyisi henkaria ottamaan. Rupesimme mieheni kanssa tuumasta toimeen ja lähdimme lähimpään Rautiaan. Haimme sieltä rautasahan, tangon kannattimet ja hyllykannattimia. Meillä oli entuudestaan putkea ensimmäisestä suihkuverhon tangosta, joka meni asennus vaiheessa rikki.


Keskiviikon jälkeen kaapit näyttivät tältä. Uusi telkkari ei vielä ollut saapunut, joten tämä on ennemminkin väliaika päivitys kuva. Uudet hameet ja tyllit saivat paikkansa uudesta tangosta.

Seuraavana päivänä päädyin paikalliseen Jyskiin etsimään muutamaa laatikkoa selkeyttämään hyllyä. Harmikseni en löytänyt enää samanlaisia, joita on telkkarikaapissa. Mutta löysin silmää miellyttävät puiset versiot.



Telkkari saapui eilen kärsimättömän odotuksen jälkeen. Se löysi paikkansa heti kun kotiin pääsi. Päädyimme vielä poistamaan tangon kaapista, ettei taas vaatteiden säilytys lähde lapasesta. Uuden telkkarin kunniaksi katselimme illalla elokuvaa sängystä testataksemme uuden tulokkaan.


Muutaman päivän jälkeen vaatekaappini uusi ilme on osottautunut hyvinkin käteväksi. Jopa niin hyväksi, että ihmetyttää miksemme aikaisemmin ole muuttanut sitä. Myös uuteen telkkariin olemme tyytyväisiä, koska onhan se nyt ihan eri katsoa elokuvaa 40 tuumasesta telkkarista kuin vanhasta 32 tuumasesta. Vanha telkkari kyllä alkoi olemaan kuntonsakin puolesta jo tiensä päässä. Telkkari kaapin häpeäpilkkuna tällä hetkellä on telkkarin alla oleva hylly, joka on aikaisempien asukkien jäljiltä kaareva. Visioita on jo syntynyt, mutta katsotaan millaiseen ratkaisuun päädytään.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti