perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kauluspaidan tuunaus


Löysin eilen paikallisesta tavaratalosta super edullisen mustan kauluspaidan. Hintaa sillä oli vain 4,45 euroa, niinpä pieni tuunaus kärpänen iski kun tiesi ettei ole juuri mitään hävittävää jos menee pieleen. Olen kuluvan viikon aikana miettinyt, että tälläinen tuunaus kokeilu voisi olla kivaa vaihtelua. Eilen ajattelin tehdä pohdinnat todeksi ja kokeilla kuinka käy.



Paita oli alunperin tuiki tavallinen musta perus kauluspaita. Sellaisenaankin ihan käypä, mutta kuten kerroin, halusin kokeilla. Minulla oli entuudestaan pieniä jämäpaloja kirsikka kangasta, josta olen jo tehnyt hameen ja topin. Halusin tehdä kyseisestä kankaasta pieniä yksityiskohtia paitaan.


Ensimmäinen ajatus oli laittaa nuo hihansuut uuteen uskoon. Aluksi ompelin vanhan päälle uuden kerroksen, mutta lopputulos oli niin tönkkö, että päätin tehdä kokonaan uudet. Luojan kiitos kangas riitti juuri ja juuri uuteen. Joten nips naps vanhat pois ja uudet tilalle.


Pienellä harjoittelulla saisi varmaan vielä paremmat, mutta kyllä nuo nyt omasta mielestäni päivän valoa kestää.


Hihojen jälkeen pohdein taskun ja erillisten kirsikkojen välillä. Päädyin pohdintojen jälkeen laittamaan kirsikka parin kaulukseen. Haastetta tuotti se, että kangas koostuu mustasta ja valkoisesta, vaikka päällisin puolin se näyttää mustalta. Niinpä pieniä valkoisia haituvia jäi näkyviin kun läheltä katsoo, mutta normaalilta etäisyydeltä niitä ei edes huomaa. Joten päivän valoa kestää sekin.


Noiden tuunausten jälkeen mietein vielä kirsikka parin laittamista selkäpuolelle, mutta ainakin toistaiseksi jätin sen vision, ettei mene liiallisuuksiin.


Olen tyytyväinen lopputulokseen, kestää päivänvaloa ja on juuri sopivasti erilainen. Kokeilun jälkeen uusi paita sopii ainakin kirsikka hameen kaveriksi, mutta miksei myös muiden hameiden kanssa tai ihan perus farkkujen kaveriksi. Muitakin tuunaus visioita on syntynyt, mutta täytyy vielä lämmitellä niitä ideoita.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti