torstai 21. heinäkuuta 2016

Askartelu kokeilu


Uteliaisuus tukkakukkasten tekoon alkoi alkuviikosta kutitella niin pahasti, että päädyin hankkimaan tykötarpeet ja kokeilemaan osaanko. Facebookin pin-up kirppiksella on jonkun verran pyörinyt myyjien itsensä tekemiä tukkakukkasia, upeita sellaisia, niinpä ajattelin kokeilla itsekkin. Ostin tarvikkeita jo keskiviikkona. Pähkäilin perinteisen kuumaliiman ja jonkun kummallisen superliiman välillä, päädyin superliiman, joka oli virhe. Liima ei tosiaankaan ollut tätä touhua varten, niinpä keskiviikon askartelut jäivät siihen.


Tänään otin uuden yrityksen ja kävin töiden jälkeen ostamassa perinteisen kuumaliima pyssyn ja liimapuikkoja. Lähtökohtana minulla oli muovinen orkidean oksa, pinnejä ja kangaspala. Tarkoituksena oli tehdä vain yksi kokeilu kukka, jossa on kaksi kukkasta vieretysten. Ensimmäisenä nypein kukat oksasta irti ja tein mielessäni pientä suunnitelmaa asettelusta.


Kiinnitin ensin kukat toisiinsa tukevasti kiinni. Seuraavaksi kiinnitin pinniä vähän kummastakin päästä. Kun pinni pysyi jotenkuten paikallaan laitoin hampaiden väliin kangaspalan, jonka liimasin päistä kiinni.


Lisäilin vielä liimaa sinne tänne kiinnittääkseni pinniä paremmin.



Vähän karvalakkimallihan siitä tuli, mutta ensimmäinen on aina ensimmäinen.


Päällisin puolinhan se on ihan hyvän näköinen ja onneksi takapuoli ei näy kun kukka on tukassa.


Kukkasia ja pinnejä kun vielä riitti, päätin kuitenkin kokeilla toisenkin. Tähänkin laitoin kaksi kukkasta, mutta erilaisena ensimmäiseen nähden, lisäsin pätkän oksaa.


Liimasin nuppumaisen kukan takaisin oksaa siihen kohtaan mistä olin sen irroittanutkin. Toisen kukan liimasin vähän matkan päähän nupusta. Pinnin liimasin samalla tyylillä kuin ensimmäisessäkin tukkakukassa.


Tästä toisesta huomaa jo, että on huomattavasti siistimpi takapuolelta kuin ensimmäinen. Toisella tukkakukalla hain vähän jotain erikoisempaa kuin kukka pinnillä ja sellainen tästä toisesta tulikin.


Hauska kokeilu tämä oli, mutta ei tästä seuraavaa pakkomielle harrastusta silti tule. Lisäksi mielestäni verkkokaupoista löytää tukkakukkia laidasta laitaan. Ja jollei sieltä mieleistä löydä niin onhan kirppiksillä niitä kunnon harrastelijoita.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti