perjantai 23. maaliskuuta 2018

Oman tyylini avaimet


Päädyin jälleen kirjoittelemaan hieman normaalista poikkeavampaa postausta. Ajattelin tämän aiheen kuitenkin olevan merkittävässä roolissa katsoen blogiani, sillä ompelu touhuni ovat vallanneet melko suuren osan postauksistani ja niissä jos jossain on kyse omasta tyylistäni. Niinpä siitä inspiroituneena ajattelin listailla oman tyylini avain seikkoja ja tämän hetken must have -juttuja.


1. Vastakohtien yhdistely
Voisin sanoa rakastavani vastakohtien yhdistelyä, oli sitten kyse väristä, tiettyjen materiaalien tai yksityiskohtien tuomista mielikuvista tai vaatekappaleiden yhdistelystä keskenään. Tähän kategoriaan menee myös puhtaasti haluni yhdistellä nykyaikaa ja menneisyyttä. Ompelu harrastukseni alussa tein tätä jo huomaamattani, mutta saatuani työ toisensa jälkeen palautetta "taitavasta vastakohtien yhdistelystä" tai "omasta tyylistäni yhdistellä asioita" aloin itsekkin tajuamaan, että tää on nyt se oma juttuni. Niinpä toistuvista vahingoista tulikin yksi oman tyylini kulmakivistä.


2. Yksityiskohdat
Etenkin erikoisemmat yksityiskohdat ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja ompelu harrastuksessani se näkyy aika ajoin vaatekappaleiden pääjuttuina. Ehdottomia lemppareita yksityiskohtien osalta on erilaiset piikit ja niitit, vetoketjut sekä pitsi. Piikki rakkauteni näkyy tyyliäni ajatellen vahvasti myös koruissa ja kengissä, sillä mielestäni ne tuovat asuun kuin asuun sopivan ripauksen asennetta. Vastaavasti pitsi yksityiskohdilla taas saa muuten räväkkään kokonaisuuteen hitusen hempeyttä. Mielestäni tällaiset yksityiskohdat tekevät itse vaatteesta tai kokonaisuudesta juuri sen oman näköisen ja ovat siksi hyvinkin tärkeässä roolissa.


3. Värimaailma ja kuosit
Luulen, että tämä kategoria on tullut melkoisen selville ompelemieni ja esittelemieni vaatteiden kautta. Jos lempiväri pitäisi sanoa, olisi vastaukseni musta ja se näkyy niin pukeutumisessani kuin kotini sisustuksessa. Monesti tulenkin tokaisseeksi, että värillä ei ole väliä kunhan se on musta. Mustan lisäksi lähellä sydäntäni on musta valkoiset yhdistelmät sekä hempeät pastellivärit. Kuosien osalta taas innostun perinteikkyydestä, kuten ruudut, pallot, kukat sekä kukonaskel. Perinteikkyyden vastapainoksi innostun myös sellaisista, miten sen nyt sanoisi, sekopäisistä kuoseista. Sellaisista, joista en itsekkään välttämättä heti osaa päättää onko kuosi hyvän vai huonon outo. Lähiaikoina myös erilaiset pääkallokuosit ovat alkaneet löytää tietä takaisin sydämeeni.


Tämän hetken must have -jutut
Menneen syksyn ja talven aikana olen hirveästi innostunut erilaisista poolopaidoista. Ennen en olisi voinut kuvitellakkaan päälleni poolopaitaa, sillä koin kauluksen hivenen ahdistavaksi. Nyt kuitenkin olen alkanut tottua kauluksen olemassa oloon ja olen jo melkeen holtittomasti aina pukemassa päälleni jonkinlaista pooloa. Pienenä teaserina voisinkin paljastaa, että tämä saattanee myös näkyä tulevissa ompelu projekteissa.


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti