keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Uutta ilmettä keittiöön


Minun ja mieheni elokuinen suursiivous ja sisustus inpis teki pieniä taikojaan myös keittiössä. Lattiasta kattoon puunauksen tiimoilta tyhjensimme koko huoneen irtaimistosta ja mikäs muukaan olisi parempi inspiraation luoja kuin tyhjä huone. Mitään radikaalia ei tietenkään ollut mahdollisuuksia tehdä, sillä mitään uutta kalustetta ei ollut keittiölle luvassa. Saimme kuitenkin pientä piristystä ja uutta näköä pelkästään kääntämällä pöydän toisinpäin. Olisin siinä samalla halunnut kääntää lampun pöydän mukaan, mutta se osottautuikin turhan hankalaksi. Emme ruvenneet ainakaan toistaiseksi purkamaan lamppua alas ja asentamaan uudelleen.


Meillä on alusta asti ollut ajatuksissa uusia koko ruokapöytä, mutta sen toteutus on aina vaan venynyt. Tämän hetkinen pöytämme on siirretty suoraan entisestä tilarajoitteisesta yksiöstäni tähän kotiimme, joten tuntuuhan se nyt hieman pieneltä kun tilaa on paljon enemmän käytettävänä. Viimeisimmällä Ikea reissulla tulin katselleeksi alustavasti jo vaihtoehtoja, joita kotisohvalla sitten esittelin miehelleni. Löysin muutaman varteenotettavan vaihtoehdon eli oikeastaan vain pitäisi saada itsemme lähtemään uudelle Ikea reissulle.


Inspiksen siivittämänä keittiö sai myös uutta ilmettä verhojen muodossa. Suursiivouksen tiimoilta verhot päätyivät pesuun ja tämänkin kanssa kävi niin, että muutoksen halu alkoi tyhjästä tilasta. Meillä on keittiön verhot vähän kuin jumahtaneet tiettyyn tyyliin, valkoinen suora kappa + mustat sivuverhot ja vaihtelua on haettu mustan verhon päälle laitetuista paneeliverhoista. Siitä on jo hetken aikaa kun luovuin jälleen paneeliverhon käytöstä, joten viimeisin tyyli on ollut pelkistetty, valkoinen kappa + mustat sivuverhot. Nyt minuun kuitenkin iski kunnollinen muutoksen kaipuu.


Verhovarastostani löytyi ylimääräisenä kappa + sivuverhot amerikka kuosisesta kankaasta, yksi vaaleanharmaa sivuverho, makuuhuoneen kappaverhon teosta jäänyt kangas suikale sekä beige kirjava kappa. Suljin listalta heti pois kaikki kirjavat, joten vaihtoehdoiksi jäi yksi vaaleanharmaa sivuverho ja samasta kankaasta pieni suikale tai verho ostoksille lähtö. Päädyin kuitenkin tutkailemaan jo olemassa olevien vaaleanharmaiden tuomia mahdollisuuksia. Tutkailun seurauksena päädyin nostamaan ompelukoneen pöydälle ja kokeilemaan millaisen kapan suikaleesta saisi tehtyä. Tunnin päästä olinkin jo ripustamassa uutta matalaa kappaa ja harmaata sivuverhoa mustien verhojen kaveriksi. Toki jos kangasta olisi ollut enemmän, olisi kapasta tullut jonkin verran korkeampi, mutta kyllä tuostakin kangas suikaleesta ihan toimivan kapan sai. Tykkään!


Lisäksi löysin tämän vuoden harrasteajoneuvo Pick-Nickiltä jotain pientä kivaa keittiöön, nimittäin leipälaatikon. Olen jo pitkän aikaa haaveillut leipälaatikosta, joko mustasta tai tämän tapaisesta uusvanhasta, mutta en ole löytänyt mieleistäni. Nyt sitten Pick-Nickillä törmäsin kojuja kierrellessä tähän ja sehän oli rakkautta ensisilmäyksellä.


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti