maanantai 30. lokakuuta 2017

DIY leijuvat kynttilät


Ajattelin tässä halloweenin alla jakaa vielä toisen koristelu vinkin. Tuntuu, että vuosi vuodelta halloweenistä tulee yhä tärkeämpi ja siihen tulee panostettua yhä enemmän. Tänä vuonna olen innostunut paljon enemmän myös tästä koristelu puolesta ja koristeita on tullut askartelua sekä yksin että ystäväni kanssa. Viimeksi kun postailin koristelu vinkin, tein juhlapaikallemme kynttilä koristeita (postaukseen tästä), mutta nyt päätin tehdä myös jotain pientä kivaa kotiin.


Tarvittavat tykötarpeet:
1. Talous ja/tai wc paperi rullia
2. Kuumaliimapistoolin ja paljon kuumaliimapuikkoja (menekki n. pieneen kynttilään kaksi puikkoa, isompaan kolme tai jopa neljä)
3. Pahvia
4. Valkoista askartelumaalia ja pensselin
5. Siimaa
6. Led-tuikkuja
7. Neula


Ensimmäinen vaihe:
Leikkaa rullien toisista päistä epätasaisia. Tarkoituksena on imitoida palaneen kynttilän ulkonäköä.


Toinen vaihe:
Tee kuumaliimalla rullien kylkiin valumien näköisiä soiroja. Laita kuumaliimaa myös rullan epätasaiseen päähän. Kuumaliiman kanssa on tarkoitus tehdä kynttilän muoto. Kun valumat on tehty, nypi ylimääräiset kuumaliima haituvat pois.


Kolmas vaihe:
Liimaa rullan tasainen pää pahviin ja leikkaa pahvi tasan rullan kokoiseksi.


Neljäs vaihe:
Maalaa rulla valkoiseksi, myös pohja ja vähän matkaa sisältä. Maalaa tarvittaessa useampi kerros.


Viides vaihe:
Tee rullan molemmin puolin neulalla reiät ja sen jälkeen vielä reiät ensimmäisten reikien puoliväliin. Näistä tulee led-tuikkujen pohja, joten tee reiät keskenään samalle korkeudelle ja mitoita korkeuden puolesta oikea kohta tuikkujen mukaan. Kun reiät on tehty, pujotetaan niistä kaksi siiman pätkää niin, että kumpikin pätkä kulkee kahden vastakkain olevan reiän läpi. Siimoista tulee ripustuslenkki, joten katso pätkien pituudet sen mukaan ja solmi viimeisenä päät yhteen.


Kuudes vaihe:
Ripusta ja ihaile!

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti