perjantai 1. syyskuuta 2017

Muutoksia eteisessä


Saimme mieheni kanssa lomani viimeisinä päivinä suursiivous/sisustus inspiksen, jonka siivittämänä touhua riitti kolmeksi päiväksi. Suursiivouksen ensimmäinen päivä kuluikin pesuaine ämpärin, rätin ja mopin jatkeena. Lopputuloksena sen päivän osalta olikin jokaista nurkkaa myöden koluttu asunto. Siivouksen inspiroimana päädyin seuraavana päivänä lähtemään ystäväni kanssa Ikeaan muutama hankinta mielessäni. Ja koska mies ei tälle reissulle mukaan lähtenyt oli hankintoja mietitty jo edeltävänä iltana sohvalla tietokone sylissä.

Eteinen ennen

Eteinen on meillä alusta asti ollut se kaikkein keskeneräisin huone ja tarvittavaa Ikea reissua on kartettu jo kaksi vuotta. Niinpä ystäväni ehdottama sisustus ostosreissu tuli enemmän kuin tarpeeseen ja kaupanpäälle sain viettää ystäväni kanssa laatuaikaa tällaisten "naistenjuttujen" parissa.



Sisustuksellisesti olen sellainen niin sanottu mustan palvoja, niinpä ihanteellisin koti olisi sellainen, jossa kaikki kalusteet olisivat mustia. Siihen olenkin tähdännyt kaikki nämä vuodet. Tämän "värillä ei ole niin väliä, kunhan se on musta" -ajatuksen myötä eteinen on kokoajan ollut kokonaisuuteen kuulumaton ja väärän värinen huone kalustukseltaan.



Ystävän kanssa tehdyn Ikea reissun jäljiltä suunta on kuitenkin oikea, sillä tulin hankkineeksi vanhan valkoisen hyllykön tilalle uuden ihanan mustan vastaavan, mutta pykälää korkeamman hyllykön. Uusi hyllykkö ei silti vielä täysin poistanut "väärän värisyys ongelmaa" sillä vanhan puun värisen kenkäkaapin säilytystilaa korvaavaa ratkaisua ei ole vielä hankittu. Myöskään vanha valkoinen hyllykkö ei ole vielä saanut lopullisia lähtöpasseja, vaan odottelee vielä päätöstä kohtalostaan, varastoon purku vai kokonaan pois?


Tällä hetkellä eteinen on melkeinpä vielä keskeneräisemmän näköinen kuin ennen Ikea reissua, mutta olen kuitenkin iloinen siitä, että ensimmäinen askel oikeeseen suuntaan on otettu. Ja salaa toivonkin sen vauhdittavan eteisen laittoa valmiiksi asti. Tämän kaiken keskeneräisyyden keskelle tulin eilen ostaneeksi pientä piristystä viherkasvien muodossa, toivoen, että ne selviäisi "hellässä" huomassani pidempään kuin edeltäjänsä.


Eteisen hyllykön lisäksi tein toisenkin hankinnan reissulla, mutta siitä tulee tulevaisuudessa kokonaan oma postauksensa.

-Satu

2 kommenttia:

  1. Laita kenkäkaappi ja vanha hylly dc fixillä sopivan väriseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ollut yhtenä vaihtoehtona oikeastaan siitä lähtien kun joku siitä täällä blogissa vinkkasi, mutta toisessa vaakakupissa taas painaa ajatus uuden käytännöllisemmän kalusteen hankinnasta. Nämä kalusteet on nimittäin olleet kokoajan tässä asunnossa vähän epäkäytännölliseksi koettuja hukkapätkiä siksi oikeastaan näiden kohtalon päättäminen on aina vain venynyt :)

      Poista