tiistai 19. syyskuuta 2017

DIY halloween kynttilät


Nyt se toohotus on sitten alkanut. Eilinen ystävän luona vietetty kahvihetki johti mutkan kautta halloween koristeiden suunnitteluun ja sitä myötä myös tekemisen alottamiseen. Aloitimme puuhat kiertämällä pari paikallista kirppistä ja hakemalla kaupasta valkoisia lakanoita. Loppupäivä kuluikin kirppisostoksia tuunatessa. Eilen syntyneistä koristeista teen varmaan myöhemmin vielä omaa postausta, koska tällä kertaa ajattelin jakaa ohjetta tänään syntyneistä kynttilä koristeista.


Näihin koristeisiin tarvittavat tykötarpeet:
1. Pöytä- ja kruunukynttilöitä
2. Leivinpaperia ja pari uunipeltiä
3. Toimivan uunin
4. Muovisia ötököitä
5. Jytyä liimaa
6. Luovuutta


Ensimmäinen vaihe:
Laita uuni kuumenemaan 100-125 asteeseen. Odotellessa polta pöytäkynttilöitä sen verran, että lanka muuttuu mustaksi. Kun uuni on lämmennyt, sammuta se.


Toinen vaihe:
Laita uunipellille leivinpaperi, kynttilät paperin päälle ja pelti kynttilöineen päivineen uuniin. Anna olla uunissa niin kauan, että kynttilät ovat pehmenneet. Huomioi, että steariinia sulaa jonkun verran pellin pohjalle.


Kolmas vaihe:
Ota kynttilät pois uunista ja nosta kynttilät erilliselle puhtaalle leivinpaperille. Tässä vaiheessa saat muotoiltua kynttilät juuri sellaisiksi kuin haluat. Älä kuitenkaan polta sormiasi! Kun kynttilät on muotoiltu halutun muotoisiksi, anna niiden jäähtyä ja jähmettyä rauhassa.


Neljäs vaihe:
Siirrä leivinpaperi ja kynttilät viileän pellin päälle. Sytytä kruunukynttilä ja valuta siitä steariinia pöytäkynttilöiden päälle oman mielen mukaan. Kun kynttilät ovat steariinin osalta mieleisen näköisiä, viimeistele kynttilät liimaamalla ötököitä.


Valmis!



-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti