tiistai 1. elokuuta 2017

Ihan vaan kahdestaan


Minulla on jo monen vuoden ajan ollut sellainen tapa, että kesälomalla on pakko tehdä edes jokin pienen pieni kesäreissu. Sellainen, joka irrottaa hetkeksi arjesta. Tänä vuonna kun mieheni lomasta ei ollut mitään tietoa (hän siis aloitti vuoden vaihteessa uudessa työssä, joten ei voinut olettaa minkään sortin kesälomaa), päädyin reissupohdintojeni kanssa maksimissaan viikonlopun kestäviin vaihtoehtoihin.


Kevään aikana pohdintani päätyivät laivareissuun. Vaikka laivareissu onkin omassa elämässäni melko tavanomainen vaihtoehto irtautua arjesta, on jokainen reissu silti omanlaisensa. Aikaisempina kesinä en ole laivalla edes ollut, mutta tänä vuonna se tuli koettua kahdesti, ensin ystävän polttareissa ja nyt vielä tämä reissu.


Tämän reissun varasimme ajatuksella, että joko lähdemme ihan vaan kahdestaan tai jos joku haluaa lähteä mukaan, niin sen kun tulee. Päädyimme loppujen lopuksi matkaan kahdestaan, joka oli toisaalta ihan hauskaa vaihtelua laivareissujen suhteen. Yleensä kun olen laivalla käynyt, on mukana ollut joko pienempi tai suurempi porukka.


Hytti valinnassa päädyimme taas hieman parempaan. Ajatuksena oli tällä reissulla ottaa vielä enemmän ilo irti hytistä kuin viimeksi. Ja muutenkin ottaa reissu enemmän rentoutumisen kuin juhlimisen kannalta.


Perinteisesti risteilymme ovat menneet niin, että lähtöiltana laittaudumme ja alottelemme hytissä, jonka jälkeen bailausta on jatkunut aamun pikku tunneille saakka. Tällä kertaa poikkesimme tutusta kaavasta oleilemalla hytissä, vähän laittautumalla, käymällä syömässä ja ihan vaan yksillä drinkeillä.


Seuraavana päivänä heräsimme aikaisin kokeilemaan monta kertaa väliin jäänyttä erikoisaamiaista. Muuten päivä kuluikin hytissä oleilussa ja kauppoja kierrellessä. Iltapäivällä menimme vielä hienompaan ravintolaan syömään, mitä emme myöskään ole aikaisemmilla laivareissuilla tehneet.


Kokonaisuudessaan risteilymme oli melko hyvin aikaisempien risteilyjemme vastakohta. Tällä kertaa nauteimme sellaisista asioista, jotka olivat aikaisemmin jääneet juhlinnan tuiskeessa kokeilematta.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti