perjantai 26. tammikuuta 2018

Pussukoita tukkajutuille


Onnistuneen toppi kokeilun jälkeen halusin jatkaa puolentoista vuoden aikana kertyneiden kangasjämien ja käyttämättä jääneiden kankaiden kadottamista. Kun käyttämättä jääneistä kankaista ei syntynyt siihen hätään visiota, päädyin pienempien jämien kimppuun. Ajatus käyttötarkoitukseen heräsi tajutessani kuinka retuperällä tukkajuttujeni säilytyssysteemit oli, curlformersit paperipussissa sekä muut kuten tukkakukkaset, huivit, ponnarit, valkit, harjat ynnä muut ihan sikin sokin yhdessä isossa laatikossa. Tähän oli tultava muutos, joten mikäs sen parempi visio kuin laittaa pussukka tehdas käyntiin.


Kangasjämien lisäksi minulle oli jäänyt kaapin perukoille pyörimään muutama Minni Hiiri -kuvatuloste, jotka päätin siirtää asetonin avulla pussukka kankaisiin. Piirsin kaavat pussukoihin omien laskelmien pohjalta. Sopiviksi (ja riittäviksi) kankaiksi tähän projektiin osottautui kellomekoista yli jääneet vaaleanpunainen- sekä pastelli mintunvihreä puuvillakangas. Aloitin samantien tekemään kahta pussukkaa, sillä käyttötarvetta kyllä löytyi, olisi löytynyt enemmällekkin, mutta en osannut vielä päättää, mitkä muut kankaat joutavat pussukka käyttöön.


Ensimmäisenä leikkasin kankailta tarvittavat osat pussukoihin, jonka jälkeen pääsin kuvan siirto puuhiin. Kuvan siirtoa ajatellessani ensimmäisen kerran, löysin googlettamalla simppelin ohjeen, johon ei tarvinnut muuta kuin kuvatulosteen (kuva kannattaa tulostaa hieman tummempana/voimakkaampana, sillä kankaalle siirretty kuva tulee olemaan jonkin verran hailakampi), asetonia (saa apteekista, hinta noin 6€), siveltimen sekä lusikan.


Itse kuvan siirto menee yksinkeitaisuudessaan näin:
1. Aseta kuva kankaalle oikea puoli kangasta vasten (huom. kuva tulee kankaalle peilikuvana) ja nuppineulota kiinni niin, että se pysyy paikallaan.
2. Aseta kangas jonkinlaiselle alustalle paperi puoli ylöspäin, esim. puulevyn päälle.
3. Kostuta kuvasta pieni läikkä asetonilla ja rapsuta läikkä lusikalla, näin kuva siirtyy.
4. Toista kostutusta ja rapsutusta koko kuvan verran niin, että kuvan jokainen kohta on rapsuteltu läpi. Kaikki mikä jää rapsuttamatta jää myös siirtymättä, joten tässä kannattaa olla tarkka.
5. Irrota nuppineulat ja poista paperi. Kuvan pitäisi nyt olla kankaalla.
6. Silitä kuvan päältä huolellisesti. Tämän jälkeen kuvan pitäisi kestää perus 40 asteen pesun.
7. Pese kangas vielä ennen lopullista käyttöä.


Kun kuvat oli siirretty, pääsin itse pussukoiden väkerrykseen. Käytin tähän projektiin hyödyksi myös tarpeettomaksi jääneitä vetoketjuja, joten sain nämäkin toteutettua kokonaan entuudestaan löytyvillä tykötarpeilla. Pussukoista tuli loppujen lopuksi hieman isommat mitä olin kaavoja piirtäessäni ajatellut, mutta jäipähän tilaa, jos tulee hankituksi lisää curlformerseja tai tukkakoristeita. Vielä olisi tarvetta muutamalle pussukalle, mutta kyllä nämäkin ensi hätään auttavat.


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti