sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Persoonallisuus testissä


Olen aina hirveästi tykännyt kaikenlaisista persoonallisuus testeistä. Mielestäni kaikkein kiehtovinta niissä on tuloksen vertailu omaan minäkuvaan. Löysin edellispäivänä mielenkiintoisen persoonallisuustestin, jonka halusin palavasti tehdä. Viimeisin viikko on pitänyt minut niin kiireisenä, etten ole tänne blogin puolelle juuri kerinnyt tai edes miettimään mitä postaan seuraavaksi ja siksi ajattelin tehdä postauksen koskien tuota aikaisemmin mainitsemaani persoonallisuustestiä. Tarkemmin ajateltuna, en ole hirveästi avannut omaa persoonaani täällä blogin puolella, enemmänkin postaillut tekemisistäni. Niinpä ajattelin tällä tavoin samalla avata omaa minääni teillekkin. Toteutan tämän tarrautumalla sellaisiin kysymyksiin, jotka avaavat persoonaani selkeimmin ja lopuksi vielä paljastan testin tuloksen omien pohdintojen kera. Eikun siis testin kimppuun!


Olen aina ollut hirveän utelias kokeilemaan uusia asioita, siksi täällä blogissakin on nähty ja tullaan näkemään kaikenlaisia testauksia. Myös tämä halu kokeilla lyhyttä hiusmallia sai alkunsa ihan vaan omasta uteliaisuudestani.


En ole ikinä kokenut minkäänlaista tarvetta perustella itseäni. Olen aina ollut tämän asian kanssa hyvinkin mustavalkoinen, joko kelpaan tällaisena tai en ollenkaan, ilman turhaa lässytystä.


Olen aina ollut hyvin vakaa mielentilaltani, tosin suutuspäissäni kiihdyn kyllä nollasta sataan sekunnissa, mutta sitäkin tapahtuu keskimääräisesti vain kerran vuodessa. Muun ajan olenkin melkein jo tylsän tasainen.


Minussa asuu omanlainen pieni perfektionisti ja olenkin aina ollut hyvin järjestelmällinen, tarkka ja suunnitelmallinen.


Välttääkseni turhia pettymyksiä ajattelen asioita raa'an realistisesti. Kuitenkin unelmoin asioista ihan niin kuin ketä tahansa muukin, mutta pidän faktat vanhvasti läsnä.


Tunnemaailmaltani olen aina ollut hyvin hillitty ja ehkä tunteiden hallintani menee välillä jopa liiallisuuksien puolelle. En myöskään erityisemmin ole mikään tunteista puhuja vaan ennemmin vaikenen. Jotenkin tunteista puhuminen ja niiden ulos näyttäminen on aina ollut vaikeaa minulle.


Päätöksiä tehdessäni luotan eniten loogisiin ja fakta pohjaisiin seikkoihin kuin tunneperäisiin, siksi tulenkin usein pohtineeksi joitain päätöksiä turhankin pitkän kaavan mukaan. Siksi myöskin isommat ja välillä myös pienemmät päätökset ovat pitkän harkinnan tulosta.


Se, että kadotan tavaroita on jotenkin hieman ironista verrattuna muuhun järjestelmällisyyteeni, mutta se johtuu puhtaasti lyhyestä muististani. Etenkin sellaisten tavaroiden kanssa, joilla ei ole minulle niin suurta painoarvoa.


Ideoiminen ja uusien suunnitelmien pohdinta on mielelleni lähes kuin perustila, siksi kaikenmaailmaset diy-projektit, sisustuksen muutokset, tukka muutokset ynnä muut sellaiset ovat olennainen osa tätä blogia.


Stressatessani jostain asiasta murehdin ja märehdin sitä vähän turhankin kanssa. Jopa pienet stressin aiheet saavat minut murehtimaan lähes liiallisuuksiin saakka.


Protagonistit ovat luontaisia johtajia, täynnä intohimoa ja viehätysvoimaa. Heitä on väestöstä noin kaksi prosenttia, ja he toimivat usein poliitikkoina, valmentajina ja opettajina ja kannustavat muita menestymään ja tekemään hyvää. Luontaisen itsevarmat ja vaikutusvaltaiset protagonistit ovat ylpeitä voidessaan opastaa muita yhteistyöhön, joka antaa lähtökohdat oman itsen ja yhteisön kehittämiseen.

Ihmiset tuntevat vetoa vahvoihin persoonallisuuksiin, ja protagonistit säteilevät aitoutta, välittämistä ja epäitsekkyyttä sekä pelottomuutta nousta ja sanoa sanottavansa, jos siihen on aihetta. Protagonistien on luonnollista ja helppoa keskustella muiden kanssa, etenkin kahden kesken, ja heidän tarkkanäköisyytensä auttaa heitä tavoittamaan keskustelukumppaninsa joko faktoilla ja logiikalla tai tunteisiin vetoamalla. Protagonistit tunnistavat helposti ihmisten motivaatiot ja näennäisesti irralliset tapahtumat ja osaavat yhdistää ne kokonaisuuksiksi ja esittää ne yhteisinä tavoitteina suorastaan hypnoottisilla puhetaidoillaan.

Protagonistit ovat aitoja, välittäviä ihmisiä, jotka toimivat sanojensa mukaan, ottavat mielellään johtovastuun, luovat yhteishenkeä ja motivoivat tiimiään innolla, joka on tarttuvaa.

Protagonistit ovat intohimoisia altruisteja, joskus jopa liiankin kanssa. He seisovat rohkeasti uskomiensa ihmisten ja ideoiden takana pelkäämättä mahdollisia vastahyökkäyksiä.

Loppuanalyysi oli niin kaiken kattava, että tulin poimineeksi ne pääpointit tähän. Mielestäni tämä testintulos vastaa melko hyvin omaa minäkuvaani. En oikeastaan löytänyt koko analyysistä mitään sellaista, mikä olisi hirveästi poikennut omasta minäkuvastani.

Jos innostuit myös tästä testistä, testiin pääsee tästä.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti