maanantai 17. huhtikuuta 2017

Rakkaudesta pitsiin


Vajaa pari viikkoa takaperin sain valmiiksi toisen pyllyn puudutus pitsisen kellomekkoni. Innostuin aikaisemmasta onnistuneesta pitsisestä kellomekostani niin paljon, että oli pakottava tarve tehdä niin sanottu toinen versio.


Silloin kun aloin pohtimaan ideoita kesän juhliin tulevasta mekosta, oli ensimmäinen visioni mekosta, jossa olisi sydän kurkistusaukko rintakehällä. Pidempien harkintojen jälkeen pitsi kuitenkin syrjäytti silloin sen idean. Visio syttyi uudelleen toista kellomekkoa suunnitellessa ja päätin yhdistää kurkistusaukon sekä pitsin.


Vaikka olenkin nyt tämän kevään kaikissa mekoissa halunnut käyttää samaista pitsiä, olen silti halunnut jokaisesta mekosta omanlaisensa. Jokaiseen olen halunnut tehdä omanlaiset yksityiskohtansa ja tämän mekon yksityiskohtana toimii pitsillä peitetty sydän kurkistusaukko.


Mekon väriksi tulin valinneeksi suloistakin suloisemman vaaleanpunaisen. Olen tukkani myötä jollain kummallisella tavalla innostunut vaaleanpunaisesta jopa vaatteissa. Tämä kangas onkin itseasiassa samaa kuin hetki takaperin tekemissäni palazzo-housuissa.


Helman kanssa päädyin samaan ratkasuun kuin aikaisemmankin mekon kanssa, kyllähän siihenkin oli pitsiä saatava. Tällä kertaa aikaa ei kulunut "miten laitan tämän tähän" -kysymyksen äärellä, vaan lähdin taistoon aikaisemmasta kerrasta viisastuneena.


Tämän mekon valmistuttua en ole enää ollenkaan varma kesän juhliin tulevasta vaatetuksestani. Nyt kun on kaksi hyvää vaihtoehtoa. Lisäksi kummatkin vaihtoehdot ovat väriltään käypiä laukun, kenkien ja tulevan jakun kanssa. Tosin oma rakas mieheni on kyllä helpompi suostutella pastellin mintunvihreään kauluspaitaan kuin vaaleanpunaiseen.


 -Satu

4 kommenttia: