sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Colorista Washout #pinkhair


Olemme jälleen uutuus värin parissa ja tällä kertaa testaus kohdistui omaan tukkaani. Tämän kerran testauksen kohteena oli Colorista värisarjan suoraväri Washout #pinkhair. Kaupan hyllyyn ilmaannuttuaan tämä sai sormeni syyhyämään kokeilun halua. Tässä noin puolenvuoden aikana, jona tukkani on ollut vaaleanpunainen, olen tullut kokeilleeksi useampaa erilaista pinkkiä väriä. En siis ainuttakaan väriä ole laittanut sellaisenaan päähäni, vaan joka kerta tehnyt oman miksauksen pinkkiä väriä, hoitoainetta ja joskus myös sekoittanut joukkoon hopea colormaskia. Päässäni olleet värit ovat siis joka kerta olleet oman maun ja fiiliksen mukaan tehtyjä miksauksia.

ennen pastellointia

Palataksemme takaisin asiaan, oli myöskin tätä pinkkiä kokeiltava. Ostettuani purkin, oli minun pakko heti kotona kurkata millaiselta väri näyttää. Sellaisenaan väri oli hailakka pinkki, ei mikään huutavan kirkas mutta silti hyvin kaukana vaaleanpunaisesta. Kuten olin arvellutkin, vaati tämä väri pastellointia ennen kuin se oli sopiva omiin tarkoituksiini.

pastelloituna

Tässä kohtaa minun on pakko myös korjata yksi väite mihin törmäsin yhdessä saman sarjan suoravärin testaus videossa: "vaikutusaikaa lyhentämällä saa haaleemman lopputuloksen". Ei, jonkulla tosin voi toimia, mutta jos tukka on yhtään kuiva, voi se imasta väriä hetkessä kuin sieni. Mielestäni hyvä muistisääntö suoravärien kanssa on se, että väri näyttää suurinpiirtein samalta kulhossa kuin päässäkin. Eli jos kulhossa väri on liian tumma tai intensiivinen, kannattaa se lantrata hoitoaineella toivotun väriseksi. Tämä tosin koskee puhdasta lähtökohtaa, ensimmäistä kertaa värjätessä siis neutraalin vaaleaa ja uudelleen värjätessä samalla värillä kulahtanutta vanhaa väriä. Kun itse tajusin tämän muistisäännöksi käyvän seikan, ei värjäykseni ole sen jälkeen pieleen mennytkään.

ennen

Hieman taas karkasin tässä sivuraiteille, mutta vihdoin itse testaukseen. Suunnitelmana minulla oli tällä kertaa tehdä pidempään päälitöyhtööni liukuvärjäys perus vaaleanpunaisesta kylmään lähes olemattoman vaaleanpunaiseen. Lähtökohtana minulla oli todella paljon kulahtanut vanha väri. Tällä kertaa maltoin antaa sen kulahtaa normaaliakin enemmän, jotta testistä saa paremmin irti.


Tyveä varten minulla oli siis pastelloitu Washout #pinkhair ja latvoja varten hieman hoitoaineella lantrattu hopea colormaski. Levitin värit liukuviksi jakaus jakaukselta folioo apuna käyttäen.

jälkeen

Lopputuloksesta tuli kaikinpuolin hauska, onnistunut ja erilainen, oli vaivan arvoinen kokeilu niin värin kuin tekniikankin puolesta. Jos jollain tavalla täytyy itseään kritisoida niin, ehkä olisi voinut tuota vaaleanpunaista laittaa hieman pidemmälle ja ehkä inan tummempana, mutta jääpähän hienosäädettävää seuraavalle kerralle. Tuomioni värille onkin, että perus hyvä suoraväri, kivan sävyinen ja ajaa asiansa. Värin koostumuskin on kaikinpuolin sopiva, ei litkua eikä klönttiä, juuri otollinen miksaukseen ja levitykseen. Ei moitittavaa!

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti