torstai 20. lokakuuta 2016

Uusi alku pidennyksille


Kun kelataan hetki elämää taaksepäin, hiusteni ollessa liilat, minuun iski into pidennyksiin. Liilan tukkani aikana kerkesin tekemään itselleni kahdet pidennykset, toiset tummalla tyvellä ja toiset ihan vain liilat. Mielen ja värin vaihtuessa vaaleanpunaiseen suuntaan, kummatkin jäivät kaapin perukoille odottamaan, josko mieleni vaihtuisi takaisin. Niin ei kuitenkaan ole käynyt, vaan olen totaalisen tykästynyt vaaleanpunaiseen hempeään ja todella helppoon my little pony väriini.


Sain sitten pienen päähänpiston kokeilla, että kun en tukkaani ole muuttamassa mihinkään suuntaan, onnistuisiko pidennysten väriä muuttaa. Tiesin sen, että pidennykset eivät hirveitä käsittelyjä kestä, koska vaaleat pidennykset on jo valmiiksi niin käsitellyt, ettei niiden enempää tarvitse kestääkkään. Vaihtoehdoksi jäi kokeilla syväpuhdistavan shampoon tehoja. Riskinsä siinäki oli kuivattan vaikutuksen suhteen, mutta toisaalta ei ollut mitään menetettävää, koska pidennykset olivat vain kaapin täytteenä liilana. Syteen taikka saveen!


Lähestyin ongelmaa nimeltä liila ämpärin kanssa. Laitoin ämpäriin syväpuhdistavaa shampoota sekä vettä ja osiot sinne lillumaan. Annoin niiden olla jonkin aikaa siellä ja huomasin, että kyllähän se väri haalenee. Kun vesi alkoi muistuttamaan väriltään liilaa, kaadoin sen pois ja laitoin uuden seoksen. Toistin tämän vielä kertaalleen ja viimeisin vesi olikin enemmän kirkasta kuin liilaa, mutta niin myös pidennykset olivat enemmän blondia kuin liilaa. Tietysti pienen pieniä värijäämiä oli, mutta ne olivat niin hailakoita, etteivät ne mitään haittaisi.


Lillutusten jälkeen hellein pidennyksiä kosteuttavan hoitoaineen voimin. Annoin sen vaikuttaa jonkin aikaa yksinään ja sen jälkeen lisäsin väri-hoitoaine seoksen päälle. Lopuksi huuhtelin pidennykset kaikista tököteistä puhtaaksi.


Kun väri oli kunnossa, päätin harrastaa myös pientä askartelua yhdistelemällä osioita toisiinsa. Näin pidennyksistä tuli paksummat ilman, että pää on tungettu ihan täyteen klipsejä.


Yllätyksekseni pidennykset kestivät operaation eikä tukan kunnosta edes huomannut, että sille olisi mitään tehty. Pidennys pysyi hyvänä koko kidutuksen. Olin henkisesti valmistautunut jo heittämään ne roskiin, jos eivät kestä tai kuivuvat korpuiksi, mutta ei, ei yhtään mitään. Onnistumisen myötä minulla onkin nyt kahdet käyttökelpoiset pidennykset ja vain yhdet kaapin täytteet, olen tyytyväinen! Värin pois saamista helpotti varmasti se, että liilakin oli melkoisen hailakka pastelliväri, joka on muutenkin paljon vaivattomampi saada pois kuin jokin kirkas ja värikylläinen väri.


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti