keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Oma Halloween historiani


Jottei Halloween hypetykseni jäisi liian vähäiselle, niin vielä yksi postaus ennen tämänvuotista. Kuten olen jo aikaisemmin kertonut ja sen varmaan myös jo alkaa huomaamaan, olen suuri Halloween intoilija ja olen ollut sitä jo jonkin aikaa. Voi vitsit ku se vaa on nii kiva "juhla"! Tässä postauksessa kelaamme elämää hieman taaksepäin ja kurkistamme menneisyyteen. Varoitus huonoista kuvista, jotenkin aina huomio on ollut enemmän itse juhlinnassa kuin muistojen räpsimisessä.

2011: Tällöin vietin ensimmäisen Halloweenini sitten lapsuusajan discojen. Samaisena vuonna olin hirveästi innostunut kaikenlaisista vampyyri elokuvista, joten hahmo oli helppo päättää, olin vampyyri. Asusta löytyi kaikki kulmahampaita ja vampyyrimäistä juomalasia myöden. Harmikseni siitä ei ole ainuttakaan kuvaa, vaan vain lämpimät muistot. Tästä se kaikki alkoi.

2012: Seuraavana vuonna olin jotenkin kummasti innostunut zombeista, joten pienten pohdintojen jälkeen hahmokseni tuli zombi. Tämä oli ensimmäinen vuosi kun suttasin naamani oikein kunnolla. Vuonna 2012 tein asuni myös itse, joka oli hämähäkein koristeltu riekale mekko. Asuuni kuului tottakai myös harmaanvihertävä peruukki. Se olikin tähän mennessä ensimmäinen ja viimeinen vuosi kun päästäni löytyi peruukki, vitsit se oli kuuma!


2013: Pitkän pohdinnan jälkeen hahmokseni päätyi haamumorsian. Tällä kertaa unohdin tekoveret ja päädyin maalaamaan itseni valkoiseksi. Tällä kertaa unohdin myös omatekoisen asun ja päädyin osto puuhiin. Asuuni kuului pitkä valkoinen mekko, jossa oli harmaita riekaleita siellä täällä ja tottakai myös huntu.


2014: Poikkeuksellisesti juhlein tänä vuonna Halloweeniä kaksi päivää. Tällöin kaveri porukassani järjestettiin kahdet juhlat, kahtena eri päivänä. Perjantain juhlinta jäi lyhyemmäksi ja rauhallisemmaksi, koska pääsin silloin vasta ehtoolla töistä ja tiesin, että myös seuraava päivä piti jaksaa. Ensimmäisten juhlien hahmonani oli tapettu tyttö, se sopi kiireiseen aikatauluuni. Seuraavan päivän asu olikin se enemmän mietitty ja harkittu, olin silloin luuranko tyttö. Tämä Halloweeni oli sellainen pihistely Halloween, vaikka juhliakin oli kahdet. Oikeastaan kaiken toteutin vanhoilla välineillä.




2015: Viime vuonna pohdinnan jälkeen päädyin pahaksi punahilkaksi. Tällä kertaa jätin naaman suttaamisen ja päädyin "nättiin" tummaan meikkiin. Asuni tulin tilanneeksi samasta paikasta, josta on myös tämän vuoden asuni. Viime vuonna asun osaksi tuli myös tyllialushame, joka on kuvioissa myös tänäkin vuonna. Yksityiskohtana asussani oli käsilaukuksi muokattu pieni kahvallinen pajukori, ihan niinkuin punahilkalla onkin.


Nyt kun tulin selanneeksi ja muistelleeksi menneitä, huomasin että viimeisimpinä vuosina asuni olevat menneet "nätempään" suuntaan. Ensimmäiset Halloween vuodet keskityin asuni kanssa olemaan mahdollisimman radikaali, nykyään taas panostan viimeistellympään lookkiin. Myös maskeeraukset ovat menneet valovuosia parempaan suuntaan, kun vertaa tämän vuoden koemeikkiäni aikaisempaan zombi meikkiini. Mutta eikös se joka asiassa mene niin, että harjoittelu parantaa jälkeä.

Eiköhän laiteta viikonloppuna maailma astetta karmivammaksi. Mukavaa Halloweenin odotusta! (jos niin voi sanoa.)

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti