lauantai 8. lokakuuta 2016

Parvekkeen talvi-ilmeen valmistelua


Olen viimeisimmän viikon aikana hurahtanut niin paljon lankojen ja puikkojen ääreen, ettei juuri ole muuta tullutkaan tehtyä. Kuitenkin väliin on mahtunut pieniä valmisteluja parvekkeen talvi-ilmettä varten. Kuten viime postauksessa kerroinkin, on suunnittelu alkanut jo hetki takaperin, mutta nyt minulla on sentään jotain näytettävääkin jo. Ei tosin mitään valmista, mutta pieniä palasia, mistä ilme tulee koostumaan.


Koska kyseessä on talvi, halusin kaikkea lämpimän ja pörröisen näköistä. Ensimmäisenä hankintana löysin vedenvihreän torkkupeiton. Haluan jatkaa samaa värimaailmaa parvekkeella myös talvella, joten torkkupeitto oli oikein sopiva löytö.


Torkkupeittoon ei kuitenkaan löytynyt yhteneviä tyynynpäälisiä valmiina, joten päädyin ostamaan useamman huovan, jotta saan tehtyä tyynynpääliset. Ensimmäiset kolme olen jo saanut valmiiksi, mutta tarvitsen vielä toiset samanmoiset, joten tekemistä vielä riittää.


Toisena hankintana tulin ostaneeksi kolme tekotaljaa. Oikeast olisi toki ollut vielä täydellisemmät, mutta ovat sen verran arvokkaita, etten raaski uhrata sellaisia parvekkeelle, jossa tupakoidaan. Siispä tekotalja oli hinnaltaan parempi vaihtoehto tähän tarkoitukseen.


Tottakai parvekkeemme talvi-ilmeeseen kuuluu myös suurena osana kynttilät. Entuudestaan meillä oli kaksi lyhtyä ja seinässä olevat kynttilä telineet, mutta kun grilli ja murattitötsä (muratit jatkavat oloaan sisätiloissa kevääseen asti) saivat häädön, täytyi jotain kehittää tilalle. Löysin paikallisesta tavaratalosta yksinkertaisen ulkotulille tarkoitetun telineen, johon laitoin kynttilöitä. Ja jottei koko syksy olisi vain pelkkää kesästä talveen siirtymistä, somistin telineen syksyisellä koristeoksalla.


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti