lauantai 14. toukokuuta 2016

Operaatio parveke


Vihdoinkin parvekkeemme on valmis! Sain viimeinkin päätettyä millaiset tekstiilit haluan. Eipä ole ennen tuottanut näin pieni asia näin suurta päänvaivaa. Etenkin kun lopputulos oli yllättävänkin neutraali ja yksinkertainen.


Mielen virkistykseksi vielä tällainen lähtökohta kuva. Suoraan sanottuna parvekkeemme oli tuolloin viiden minuutin viihtymis tasolla. Olimme tosin jo tuohon aikaan päättäneet tehdä jotain parvekkeelle, mutta emme pitäneet sitä kiireisimpänä kohteena.


Viime viikon tiistaina minulle ja miehelleni iski kunnon inspiraatio kärpänen, vaikka olinkin sinä pävänä painanut töitä aamu kuudesta iltapäivä viiteen. Lähdimme suoraan töistä päästyäni hakemaan tykötarpeita. Laattoja parikymmentä, kiviä kolmekymmentä kiloa, sahan ja laattojen pesuharjan.


Ennen kuin rupesimme tuumasta toimeen, pesin laatat kun olivat hieman pölyisiä ja likaisia myymälän säilytyksen jäljiltä. Parisen tuntia siinä meni kun sahaili ja asetteli. Kuvassa näkyvät "rappuset" eivät kuuluneet alkuperäiseen suunnitelmaan, vaan visio niihin tuli vahingossa. Meiltä jäi ylimääräiseksi yksi kokonainen laatta ja kolmet rämmäleet. Tein siinä sitten valmisteluja kivien levittämistä varten ja ylimääräiset laatat olivat tiellä. Pinosin ne mitään ajattelematta oven eteen suurin piirtein samanlaisesti. Miehelläni syttyi siinä kohtaa lamppu "rappusten" tekemisestä. Niinpä hän teki raput ja minä levittelin kivet.


Tilaamamme sohva saapui viime viikon perjantaina ja kuinka nappi ostos se onkaan! Sohvan saapumisen jälkeen onkin tullut vietettyä paljon aikaa parvekkeella istuen. Sisustus tekstiilien kanssa minulla oli suuria päätös vaikeuksia. Tuli selattua netti niin ympäri että huh huh. Ironista tässä tosin on se, että päädyin tuiki tavallisiin tekstiileihin. Mutta pidennittä puheitta, antaapa kuvien puhua puolestaan.

 





Olemme kertakaikkisen tyytyväisiä lopputulokseen. Parvekkeen viihtymis taso nousi kertaheitolla pilviin! Rupesin jo tosin miettimään muutaman lisä tyynyn hankintaa ja kymmenen kilon kivi lisäystä, mutta katsotaan miten käy.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti