torstai 10. maaliskuuta 2016

Ihastus, rakastus, sisustus

Intoni sisustusta kohtaan alkoi parisen vuotta sitten. Muutin silloin sinkku yksiööni mukanani vain sänky, pari taulua, pari mattoa ja peili. Muutto päivänä sain tuttavalta sohvan ja edellinen asukki jätti nojatuolinsa minulle. Eli lähtökohta oli kuin tyhjä taulu. Rupesin siinä kohtaa miettimään vaihtoehtojani. Ensimmäinen vaihtoehto oli etsiä kirppareilta jonkun näkösiä halpoja kalusteita ja myöhemmin vaihtaa niitä enemmän omaa silmää miellyttäväksi. Tämä olisi ollut nopea ja halpa tapa hommata kalusteita, mutta lopputulos ei olisi ollut minun näköinen. Niinpä päädyin toiseen vaihtoehtoon eli säästämiseen. Kärsivällisyyttähän se vaati, kun hankittavia kalusteita oli jonkun verran listalla. Loppujen lopuksi säästäminen lähti rivakasti vauhtiin ja taisin saada ensimmäisen ikea reissun tehtyä jo parin kuukauden sisällä.

Kalusteiden valitseminen oli itselleni helppoa, tiesin minkä tyylisestä pidän ja värin oli oltava musta. Tämä tyhjästä taulusta aloittaminen oli mielestäni tarpeellinen vaihe elämässä. Siitä oli helppo lähteä tekemään oman näköistä asuntoa ja sisustusta ilman kompromisseja.

Sisustuksen pääväriksi tuli musta, sivuväriksi valkoinen ja korostusväriksi punainen. Kantavina teemoina sisustuksessani on New York, Lontoo ja Marilyn. Ensiksi vähän emmein kolmen teeman kanssa, tulisiko lopputuloksesta liian sekava, mutta ei, siitä tuli oikein oman näköiseni.


Hirveästi en ole näköjään yksiöstä kuvia ottanut kun lopullisesta lopputuloksesta ei ole yhtään kunnollista kuvaa. Mutta eiköhän tuostakin kuvasta jotain saa irti. Näiden kuvien jälkeen kukkataulut lähti ja tilalle tuli New York, Marilyn ja Lontoo, sänky meni vaihtoon, sohvan tyynyt ja huovat vaihtuivat, matto vaihtui ja sohvan viereen tuli tekopuu.

Kun sisustus oli valmis, muutin mieheni kanssa yhteiseen kotiin, jossa tällä hetkelläkin asumme. Eli koko sisustushomma lähti alusta, tosin tällä kertaa paljon paremmilla lähtökohdilla. Vieläkään tämä uusi asunto ei ole täysin valmis sisustukseltaan, mutta ennemmin odotan ja etsin kuin tyytyisin kompromissiin. Olen tässä vähän suunnitellut, että nykyisestä asunnosta voisin tehdä blogiteksti sarjan, jossa kävisin kodin läpi huone huoneelta, mutta katsotaan nyt mitä saan kehiteltyä!

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti