torstai 27. heinäkuuta 2017

Operaatio viikingit osa 2


Kankaiden ja ompelu tarvikkeiden ensihankintojen jälkeen innostuin tekemään myös muita asuun liittyviä hankintoja ajatuksella, että enpähän sitten ainakaan jää ilman. Inspiraatiot minun ja mieheni vaatetukseen sekä muuhun varustukseen on lähtöisin Viikingit sarjan Ragnarilta ja Lagerthalta. Tarkoituksena on kuitenkin luoda meidän mieltymysten mukaan tehdyt ja meidän näköiset asukokonaisuudet inspiraation lähteiden pohjalta.


Mieheni kilpiprojektin myötä hankittavien listalla oli kupura kilpeen. Vaikka pidänkin miestäni yrittelijäänä ja tekevänä persoonana, en lähtenyt "vaatimaan", että kilpi on kokonaan itsetehtyä. Niinpä päätimme yhdessä tuumin hankkia kupuran valmiina kun sellainen eräästä verkkokaupasta löytyi. Tosin pientä kolhua ja rosoisempaa ulkonäköä mieheni saa kupuraani tehdä.


Aseeksi halusin asuuni miekan, en tiedä miksi juuri miekan, mutta sellainen olo minulle vain tuli asua suunnitellessa. Miekan kanssa oli ulkonäöllisesti yllättävän monta hyvää vaihtoehtoa, mutta kun otimme mittanauhan esille karsiutui vaihtoehdot yhteen, lasten miekkaan. Kaikki aikuisille suunnatut miekat olivat aivan liian pitkiä omaan hukka pätkä kroppaani nähden niin, että olisivat laahanneet maassa vyöllä ollessa.


Miekan myötä halusin sille myös kannattimen vyölle ihan vain koska en halua kuitenkaan koko iltaa ihmetellä miekka kädessä. Niinpä etsin miekalleni sopivan kannattimen ja sellaisen löysinkin. Kannatin on mielestäni tyylillisesti juuri sopivan yksinkertainen, ei mitään ylimääräistä. Itse vyö minulla on vielä hankkimatta, mutta mielessäni on ajatus mahdollisimman yksinkertaisen näköisestä ruskeasta nahkavyöstä, joka menisi kroppani ympäri kaksi kertaa. Sellaisen etsinnät ovat vielä vaiheessa.


Minun ja mieheni yhteisellä hankintalistalla asua varten on alusta asti olleet kokonaisuuteen sopivat juomakipot ja mitkä muut olisivat sopivammat kuin juomasarvet. Oman sarveni tulin myös jo tilanneeksi näiden muiden tarvikkeiden yhteydessä. Saavuttuaan sarvi oli kyllä vieläkin komeampi kuin kuvissa, aivan täydellinen! Kuten miekankin kanssa, halusin, että sarvessa on kädestä lasku mahdollisuus ja siksi tulinkin tilanneeksi sellaisen, minkä pystyy ripustamaan vyölle. Lisäksi tilasin sarvelle myös pöytätelineen mahdollista pöydälle laskua varten.


Kangas hankintojen sekä näiden hankintojen myötä projekti lähti vauhdilla käyntiin. Seuraavaksi aloitettavana on ompelu-urakka, mutta luulempa vahvasti, että sekin alkaa tällä samalla innostuksella.


-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti