lauantai 17. syyskuuta 2016

Testissä Live lightener+twist cool rosé


Viime viikolla törmäsin kaupassa väri uutuuteen: Live lightener+twist. Hetken purkkia pyöriteltyäni kädessä, päätin miettiä vielä ennen kuin teen mitään harkitsematonta. Tämän viikon maanantaina kokeilu vietti iski uudelleen. Lopputuloksesta oli kaksi arvausta, joko likaisen vaaleanpunainen taikka onnistunut tyviväri. Päätin ottaa riskin ja kokeilla, muuten en olisi varmaan päässyt "entä jos se olisikin täydellinen tyviväri" -ajatuksesta yli. 


Töiden jälkeen poikkesin paikalliseen Citymarkettiin hakemaan purkin mukaani. Iltapäivällä tuli sitten kokeilun aika, kun kärsimättömyyteni ei kestänyt enempää jännitystä. Ennen värin laittoa katsoin kuitenkin youtubesta pari videota kyseisestä väristä, jotta tiesin vähän, mitä odottaa.


Väripakettiin kuului värivoide ja kehite-emulsio. Jo jauheen puuttumisesta osasi arvella, että vaalentavaa vaikutusta värillä ei voi kauhean paljoa olla.


Tyvikasvua minulla oli lähtöönsä jo jonkin verran (jee, tukka kasvaa takaisinpäin). Oma tyvikasvu on aina ollut hauska siitä ettei se ole mikään tumma, muttei kuitenkaan mikään vauva blondikaan, joten vaaleissa väreissä tyvi näyttää tummalta, mutta tummissa väreissä erottuu tosi vaaleana. Reippaan vuoden kun olin aikoinaan omalla värillä, niin se sulautui täydellisesti väriin, joka oli tummuus asteeltaan kahdeksan.


Ja takaisin asiaan. Väri näytti heti sekoituksen jälkeen valkoiselta, mutta kun sain hanskat käteen ja olin valmis aloittamaan, oli väri aikalailla vaaleanpunaista.


Levitin värin kaikkialle tyveen jakaus jakaukselta. Väriä meni hieman myös yli juurikasvun. Tässä vaiheessa jo väri näytti jonkin verran tummemmalta kuin muu tukka. Mutta ei kuitenkaan iskenyt paniikki, koska olin jo etukäteen valmistautunut henkisesti siihen, että lopullinen väri voi olla jonkin verran muuta tukkaa tummempi. Annoin värin olla vajaan puoli tuntia.


Lopputuloksesta tuli tummempi kuin muu tukka, ihan niinkuin olin ounastellutkin. Tyvi kyllä värjääntyi hyvin, eikä omasta väristä ollut tietoakaan. Ja se puolisen senttiä, joka meni juurikasvun yli, värjääntyi samanlaiseksi kuin juurikasvua ollut tukka. Eli toisin sanoen väri tasoitti kyllä juurikasvun aiheuttaman värieron tosi hyvin pois.


Kuitenkin väristä tuli toivottua tummempi ja tässä kohtaa haistatan kyllä paskat paketin tekstille "vaalentaa jopa neljä astetta". Minkään sortin vaalentavaa vaikutusta värissä ei ole tai ei ainakaan ilmennyt omassa kokeilussani. Joten voikaamme todeta, että pastelli tukkaa ei saa yhdestä purkista ja yhdestä värikäsittelystä, vaikka väripaketti näyttäisikin lupaavalta. En siis suosittele tätä väriä, mikäli tarkoituksena on saada oikeasti pastelliväri, vaan siinä kohtaa kannattaa suosiolla kääntyä vaalennuksen ja suoravärin puoleen. En kuitenkaan itse ole katkeroitunut lopputuloksesta, vaan testaamaan tässä lähdettiinkin ja kun olin etukäteen varautunut siihen, että lopputulos voi olla tummempi. Itseasissa olen kuluneen viikon aikana alkanut tykästymään tähän väriin ja etenkin kun se on alkanut ottaa suuntaa haalistumaan päin. Saa nähdä tuleeko kuitenkaan uudestaan laitettua vai mihin se mieli kääntyy seuraavaan juurikasvuun mennessä.


Tässä vielä kuvat siitä, miltä väri näyttää nyt. Hieman on haalistunut verrattuna väriin heti värjäyksen jälkeen. Ja omasta mielestäni väri tulee vain paremmaksi haalistuessaan, toisin kuin yleensä haalistuminen on rivoa, kurjaa ja inhottavaa, mutta tälläpä kertaa ei. Mielenkiinnolla odotan, että miten väri haalistuu tästä vielä eteempäin. Se määrittääkin aika pitkälle pääseekö väri vielä jatkossa käyttöön vai jääkö vain yhden purkin tähden lennoksi.



* tuoreemmat postaukset Live lightener+twist cool rosésta löytyy tästä ja tästä *

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti