tiistai 29. maaliskuuta 2016

Feeniksiä metsästämässä

Tuli taas hieman leikittyä väreillä, tosin tällä kertaa uhrina oli kaveri. Vuosien varrella olemme tämän ystävän kanssa kokeiltu kaikenlaista. Leikkauksissa on tullut kokeiltua kaikkea pitkän ja lyhyen välillä. Väreinä kaverin päästä on löytynyt mustaa, turkoosia, pinkkiä, kaiken näköistä punaista ja jopa hetkellisesti blondia. Tämä kaveri on muistaakseni ollut myös ensimmäinen naispuoleinen koekaniini hiusharrastuksessani.



Näistä kummastakin kuvasta on vierähtänyt jo nelisen vuotta ja tukka on kerinnyt vaihtamaan väriä useaan otteeseen sekä kasvamaan hirmuisesti. Viimeisimmät puolisentoista vuotta kaveri on pysynyt vakaasti punapäänä.

Olisikohan ollut noin kuukausi sitten kun saimme, kiitos Youtuben ihmeellisen maailman, vision feeniksi tukasta. Oranssi, pinkki ja punainen olivat värit joilla halusimme lähteä kokeilemaan. Ensimmäisellä yrittämällä tein varovasti pieninä raitoina useilla toisiinsa sointuvilla sävyillä ja lopputulos oli olematon, ei mitään erottuvaa missään.

Tänään toistimme operaation vapaapäiviemme kunniaksi. Aamukahvit juotuamme aloitin operaation vaalennuspesulla, jonka annoin tehdä hommansa suihkumyssyn suojassa reippaan puoli tuntia.

Käyttämäni vaalennuspesu:
n. 20ml hana kuumaa vettä
90ml 6% hapetetta
30ml vaalennusjauhetta
iso loraus syväpuhdistavaa, oisinkohan laittanut ainakin reippaan 60ml


Tällä kertaa saimme lähtökohdasta paljon vaaleamman ja puhtaamman. Kaverin ennakointi syväpuhdistavalla shampoolla päivää ennen operaatiota edesauttoi saamaan näin hyvän lähtökohdan.

Värit: Crazy color Coral red, Fire, Vermillion red ja Pinkissimo

Ensimmäisellä yrityksellä käytin seitsemää eri väriä, jotka olivat sekoitettu kuvassa olevista väreistä. Tänään yksinkertaistin hommaa käyttämällä vain näitä neljää väriä, jotta lopputulos olisi tällä kertaa radikaalimpi ja oikeasti näkyvä. Tyviväriksi laiton tummimman eli Vermillion redin, muuten raidoitin pään kokonaan, Pinkissimo, Fire ja Vermillion kokonaisina raitoina ja Coral liukuvärjättynä Fire:sta. Viime kertaan verrattuna tein raidat ainakin kolme kertaa suurempina näkyvyyden toivossa.


Suojasin herkimmät värit, pinkin ja oranssin folioiden sisään muhimaan. Tämä ehkäisi myös pesun aikana mahdollista suttaantumista. Vaara on huomattavasti pienempi kun pesee ensin tummemmat värit pois, jotka ovat ilman foliota ja sen jälkeen avaa vasta herkemmät pestäväksi. Värien annoimme vaikuttaa reippaan tunnin koskemattomina.



Lopputuloksesta tuli vieläkin turhan laimea, mutta tällä kertaa sentään jotenkin erottuva. Tästä voi taas viisastua ja miettiä, mitä seuraavaksi tekee toisin. Vähemmän punaisia raitoja, ehkä toinen punasista pelkästään tyvessä ja toinen pelkästään raitoina tai kentiäs keltaisempaa joukkoon, se jääköön nähtäväksi.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti